Milanović 'fejsbuči', Linić najavljuje duboke rezove

27.12.2011.
15:01
VOYO logo

"'Želimo biti dobro organizirana Vlada', poruka je kojom krećemo u prvi radni dan. S kabinetom se održao prvi radni sastanak u Vladi Republike Hrvatske", objavljeno je na stranici za štovatelje novog premijera Zorana Milanovića. To, dakako, ne otkriva puno.

Nešto direktniji bio je ministar financija Slavko Linić, koji je otkrio da je Vlada donijela obrise proračuna i naglasio da treba biti ozbiljan i razmatrati brojke. No, ni on ne otkriva previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'PDV je odluka Vlade.' Ma nemojte.

"Treba smanjiti potrošnju. Hoće li to biti pet ili devet milijardi još će se vidjeti", rekao je Linić. Upitan je, dakako, i o stopi PDV-a za koju se nagađa da bi mogla odlukom nove Vlade ići i iznad 25 posto.

Izjavio je da će to biti odluka Vlade te da "novac prikupljen tim porezom treba biti u funkciji pojedinih gospodarskih grana i štititi najugroženije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić kazala je da radi na pristupanju Hrvatske Europskoj uniji te arbitraži sa Slovenijom. Najavila je da će poslijepodne na internetu biti objavljena skraćena verzija pretpristupnog ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo