'to je život' / Bandić povlači prijedlog o izmjeni Statuta: 'Strašno je kako se povijest ponavlja, ispričavam se manjincima, nastavit ću pregovore s njima'

Jutros je prije početka sjednice Gradske skupštine oko 15-ak aktivista prosvjedovalo protiv namjere Bandića da izmjeni statut Zagreba

21.3.2017.
11:07
VOYO logo

VIDEO: (Igor Kralj/PIXSELL)

Jutros je prije početka 50. sjednice gradske skupštine oko 15-ak aktivista prosvjedovalo protiv namjere Milana Bandića da izmjeni statut Zagreba kako bi srpska manjina dobila tri zastupnika, dva bošnjačka, a albanska jednog. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je izjavu dao Glasnović koji je to nazvao "političkom prostitucijom". 

Zagrebački je gradonačelnik kasnije izjavio kako će ipak povući prijedlog o izmjeni Statuta, istaknuvši da je zbog toga žalostan "jer je on samo htio provoditi Ustav". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kako se povijest ponavlja, to je strašno. Ali to je život. Ispričavam se manjincima, ali nastavit ću pregovore s njima", izjavio je Bandić.

Image

Inicijativa 'I mene se pita' održala mirni prosvjed protiv prijedloga gradonačelnika

Image

Inicijativa 'I mene se pita' održala mirni prosvjed protiv prijedloga gradonačelnika

Podsjetimo, Bandić je predložio da se promjenom Statuta propiše pravo na zastupljenost u Gradskoj skupštini pripadnicima nacionalnih manjina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina se gradskih zastupnika tomu protivila jer smatraju da Bandić samo želi svojoj listi osigurati dodatne zastupnike.

“Tko me imalo pozna zna da ja ne kupujem glasove, jer ja sam gradonačelnik svih Zagrepčana već 17 godina i ne dijelim ljude", poručio je Bandić na konferenciji za novinare na temu “Akti gradonačelnika”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako bude konsenzusa i ljudi budu to htjeli, mi ćemo to napraviti, a ako ne, onda se neće napraviti, ja ću biti malo tužan ali neću se ubiti zbog toga”, izjavio je.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo