'Da sam bio pametniji, podnio bih ostavku'

Gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 Milan Bandić je kazao kako će se žaliti na nalaz inspekcije koja tvrdi da je nezakonito trošio novac.

1.7.2012.
15:50
VOYO logo

"Gradonačelnik ima pravo raspodijeliti do 5 posto proračuna, a to je oko 300 milijuna kuna", riječi su kojima je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u emisiji komentirao informaciju da mu je inspekcija Ministarstva financija pronašla nezakonitu potrošnju za Cvjetni trg i fontane u vrijednosti 25 milijuna kuna. Bandić kaže da još nije stigao vidjeti nalaz, ali da će se žaliti.

Sve po zakonu

"Ne mogu podnijeti kaznenu prijavu protiv mene kada sam sve radio u skladu sa zakonom", dodao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto se Cvjetni obnavlja zagrebački gradonačelnik je kazao: "Pa tamo su sve lokve kad pada kiša u kojima samo što žaba nema. Hodajte sat vremena onuda pa ćete vidjeti".

Govoreći o financijskoj situaciji u Zagrebu Bandić je kazao kako je Zagreb zadužen manje od bilo kojeg drugog grada u zemlji i to 3 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stezanje remena

Ipak nedostaje 350 milijuna kuna te stoga pregovara i sa sindikatima. Ako kaže pregovori ne uspiju, suspendirat će kolektivni ugovor. "Treba stegnuti remen", dodao je.

Osvrnuo se i na slučaj Radimira Čačića. Istaknuo je kako je Čačić u Vladi "nasušno potreban jer ondje nema ljudi s njegovim iskustvom, osim Slavka Linića". Također je kazao da se o njegovoj funkciji u Vladi trebalo razmišljati prije izbora. Prisjetio se i svog kršenja zakona o sigurnosti u prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da sam bio pametniji, trebao sam podnijeti ostavku isti dan kad se to dogodilo", kazao je dodajući kako je zbog svoje stranke deset dana nakon toga proživljavao agoniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo