MIKLENIĆ U GLASU KONCILA NAPAO DVOJICU PLENKOVIĆEVIH MINISTARA: / 'Politika je kriva što su imena civilnih žrtava nepoznata'

Image
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ivan Miklenić podržao je prosvjed vukovarskog gradonačelnika Ivane Penave

20.9.2018.
8:49
Dusko Jaramaz/PIXSELL
VOYO logo

Pišući u svojoj kolumni za Glas Koncila, Ivan Miklenić, koji je poznat između ostalog da je zamjerio homoseksualnim udrugama što nisu reagirale u raspravu oko jednog fratra optuženog za pedofiliju, podržao je najavljeni prosvjed vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave zbog nezadovoljstva sa stanjem procesuiranja ratnih zločinaca.

Pri tome, napao je dvojicu ministara iz Plenkovićeve Vlade, ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko se ne osvrće na činjenicu da većina hrvatskog stanovništva ne misli da se Hrvatska kreće u dobrom smjeru

Naime, Miklenić se žali što se, navodno, nitko od političara, glavnih medija, kolumnista i analitičara ne osvrće na činjenicu što je prema anketama agencija za istraživanje javnog mnijenja većina stanovništva nezadovoljna smjerom kojim se kreće Hrvatska. Poziva se na istraživanje CRO Demoskopa agencije Promocije plus, prema kojemu 73 posto ispitanika smatra da Hrvatska ide u lošem smjeru.

Iako se poziva na njih, mišljenja je da te agencije za ispitivanje javnog mnijenja zapravo nisu u "službi općeg dobra" jer da jesu provele bi detaljnije istraživanje vezano za tu problematiku. Takvo istraživanje bi pokazalo, vjeruje Miklenić, da je većina ljudi u Hrvatskoj nezadovoljna s procesuiranjem ratnih zločinaca, a za to su krivi političari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Politika je kriva što nitko u Hrvatskoj ne zna ime i prezime ni jedne hrvatske civilne žrtve

"Više je nego smiješno javljanje ministra pravosuđa koji ponavljanjem ispravnoga načela da se politika ne smije miješati u pravosuđe pokušava skinuti svaku odgovornost za takvu situaciju poštede agresorskih počinitelja zločina. Ne može biti pravi odgovor na taj problem ni opravdavanje ministra unutrašnjih poslova koji je rekao da je ravnatelj policije u veljači ove godine osnovao posebnu radnu skupinu za ratne zločine s ciljem analiziranja svih kriminalističkih istraživanja i sudskih postupaka te da je 'dva mjeseca nakon osnivanja podignuta kaznena prijava, optužnica, za slučaj Ovčara'", piše Miklenić dodajući da je brzo podizanje optužnica dokaz da se sve do sada politika nije željela baviti ovim problemom

"Hrvatska je službena ili državna politika, bez obzira bila na vlasti koalicija lijevoga ili tobožnjega desnoga političkoga predznaka, učinila da čitava Hrvatska danas ne zna ime i prezime ni jedne jedine hrvatske civilne žrtve, ni jednoga jedinoga hrvatskoga učenika ili učenice koji su stradali samo zato što su bili Hrvati i što su živjeli na području koje su velikosrbi željeli za sebe. Nitko ne može poreći da je u tom pitanju smjer diktirala isključivo – politika."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo