MIGRANTICA IZ IRAKA RODILA U ŠUMI KOD GLINE: / Pri porodu joj pomogli policajci, s bebom je zbrinuta u sisačkoj bolnici

Image
Foto: PIXSELL / ilustracija, Ivica Galović

Zatečena migrantica bila je u visokom stadiju trudnoće te su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice.

6.11.2019.
13:03
PIXSELL / ilustracija, Ivica Galović
VOYO logo

Policijski službenici, koji na području Policijske uprave sisačko-moslavačke pojačano postupaju po suzbijanju nezakonitih migracija, u utorak polsijepodne u šumi na glinskom području zatekli su dvoje stranih državljana za koje se sumnjalo da su na nezakonit način ušli u Republiku Hrvatsku. Zatečena žena bila je u visokom stadiju trudnoće te su policijski službenici, zbog trudova koje je osjećala, odmah pozvali hitnu medicinsku pomoć obližnje bolnice - objavila je PU sisačko-moslavčka.

Majka i dijete u bolnici, otac će tražiti azil

Međutim, trudnica se prije dolaska hitne pomoći na mjestu događaja porodila. Žena i žensko dijete koje je došlo na svijet su vozilom hitne pomoći prevezeni u sisačku opću bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Daljnjim provjerama je utvrđeno da se radi o supružnicima iz Iraka koji su nezakonito prešli državnu granicu, a tijekom postupanja muškarac je izrazio namjeru za traženjem azila. Muškarac je smješten u Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu, dok su žena i dijete još u bolnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo