NA PUTU ZA ZAPAD: /

Očajni migranti noću lutaju šumama u opatijskom zaleđu

Image

Član Mjesnog odbora Mune rekao je kako za sada nije bilo nekih ozbiljnih, neugodnih situacija, dodavši kako policija dobro odrađuje posao

3.11.2018.
14:46
VOYO logo

Stanovnici Liburnije, kao i okolnih općina, koji su počeli primjećivati sve više migranata na području zbog čega sve više strahuju za sebe i svoju imovinu, piše Novi list.

Stanovništvo Šapjana, Muna, Žejana, mjesta nedaleko od Rijeke, već unazad nekoliko mjeseci susreće migrante u dvorištima, na cestama, u šumama, a posljednjih dana njihova kretanja uočena su i u blizini tunela Učka, Dobreća...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije imala konkretnih iskustava

"Uvukao se strah pod kožu. Zaključavamo vrata, puštamo svjetla upaljena u kući i u dvorištu tijekom cijele noći. Kada se navečer vraćam s posla zamolim muške ukućane da me iziđu van pričekati u dvorište. Nisam osobno imala nikakvih konkretnih iskustava, kontakata s migrantima, međutim mojoj sestrični pred dva mjeseca upali su u kuću njih petero, a među njima i jedna žena. Kada su uočeni, razbježali su se. Mi smo obavijestili policiju i neki od njih su i uhvaćeni", rekla je mještanka Šapjana.

MIGRANTI PROVALILI U KUĆE NA MALOM PLATKU: Tijekom snažnog nevremena se sklonili u pet vikendica

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Česti obilazak policije

"Čini mi se kako je ovo naše područje bilo tranzitnije ovoga ljeta za lijepog vremena, a sada migrante previše ne vidim, vjerujem kako se više kreću noću jer znam čuti lupkanje, šuštanje. Razlog tome su vjerojatno i konstantne ophodnje policije koja odlično radi svoj posao. Obilaze područje i u službenim automobilima i u civilu, a dali su nam i broj telefona na koji možemo dojaviti ako uočimo migrante u nekom području", rekla je mještanka Šapjana.

Image
MOST NA PRESICU DOVEO SIRIJCA IZ VLASTITIH REDOVA: /

'Hrvatska je humana zemlja, ali mora štititi svoje granice'

Image
MOST NA PRESICU DOVEO SIRIJCA IZ VLASTITIH REDOVA: /

'Hrvatska je humana zemlja, ali mora štititi svoje granice'

Uselili su se u štalu

Član Mjesnog odbora Mune rekao je kako za sada nije bilo nekih ozbiljnih, neugodnih situacija, dodavši kako policija dobro odrađuje posao pa je tako i neki dan za najvećeg nevremena i crvenog alarma zaustavila kombi u kojem su bili migranti.

"Migranti se puno kreću šumom, zna ih biti po desetak i lovci ih često uoče i onda jave policiji. Mom prijatelju u Žejanama nakratko su se uselili u štalu. Tamo su naložili vatru, bilo je pepela po podu, ali na sreću ništa se nije zapalilo. Drugih nelagodnih situacija kod nas nije bilo. Ne znam je li to istina, međutim u jednom trenutku proširila se priča da su u selu ostavili, zaboravili djevojčicu", rekao je član MO Mune.

Kiše ih natjerale

Prije nekoliko dana kolona migranata provalila je u u pet kuća za odmor na Malom Platku, gdje nije učinjena velika šteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija smatra kako su pokisli i promrzli migranti se sklonili u kuću gdje su svoju odjeću stavili na sušenje, a najviše ih je ušlo u jednu od pet kuća, u koju su donijeli hranu, grijalice iz susjednih kuća, kao i suhu odjeću vlasnika koju su nakon što se njihova osušila, ostavili u toj kući. Gotovo ništa nije ukradeno ili oštećeno, samo je ostavljen nered.

Nisu nikoga zapazili

Kretanja migranata uočili su i stanovnici u zaleđu Lovrana i Opatije, u Konjskom i Dobreću, pokraj tunela Učka. Zamjenik načelnika Općine Lovran Toni Družeta kaže kako su o tim navodima stanovnika obavijestili policiju, kako je policija izašla na teren, ali kako za ophodnje nikoga nisu zapazili, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo