CAVE OSTAO BEZ SIDEKICKA / Mick Harvey napustio Bad Seedse

Image

Četvrt desetljeća bilo je sasvim dovoljno sviranja u slavnoj grupi australskog mračnjaka.

22.1.2009.
17:54
VOYO logo

Mračni australski roker Nick Cave ostao je bez svog vjernog "sidekicka" Micka Harveyja koji je nakon četvrt desetljeća objavio kako napušta Bad Seedse, bend s kojim je radio od samih početaka.                 

Ovih je dana izdao službeno priopćenje u kojem tvrdi kako iz osobnih razloga više ne može svirati s Caveom i njegovom ekipom kojoj predviđa fantastičnu budućnost. Da se rastaju u prijateljskim odnosima potvrđuje i Mickov rad na predstojećim reizdanjima Bad Seedsa.             

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Multiinstrumenalist Mick Harvey je uz "princa tame" bio od najranijih dana - u Melbourneu su zajedno svirali u post-punk sastavu "Boys Next Door" nakon čijeg raspada osnivaju bučnu noise rock skupinu The Birthday Party s kojom i ostvaruju prve veće uspjehe. Osim rada u navedenim bendovima, Harvey od sredine devedesetih gura i prilično uspješnu samostalnu karijeru, a posljednji album "Two Of Diamonds" 2007. je godine promovirao i izvrsnim koncertom u zagrebačkoj Tvornici.

Kako je Cave podnio odlazak svog najdugovječnijeg suradnika nije poznato pošto dosad nije bio dostupan za bilo kakve komentare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike