(Dallas) / METESSI MONDO BONGO - Duh u boci

Image

Novovalni pionir obradio je 14 klasika iz najtrofejnijeg razdoblja hrvatske rock scene.

7.6.2009.
11:44
VOYO logo

Jedan od najtalentiranijih, ali i najnesretnijih novovalnih prvoboraca otputovao je u prošlost i vratio s naramkom rock klasika, kako svojih tako i preuzetih od onih s kojima se nekoć opijao u Zvečki i Kavkazu.

Uz pomoć Žana Jakopača i pratećeg sastava nazvanog po pjesmi Joea Strummera, new wave ubodi doživjeli su potpuni facelifting, što se u nekim slučajevima pokazalo punim pogotkom (Waitsovska "Pametni i knjiški ljudi", dubom prošarana "Mjesto pod suncem"), a u drugim ("Mi smo pali s Marsa", neuvjerljiv duet s Hanom Blažević u "Kao ogledala") debaklom kojeg ublažava Metessijeva gotovo nestvarna iskrenost i energija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U idealnom svijetu, "Duh u boci" bi za beskrajno dragog lidera Zvijezda učinio ono što su u domaćem pop ogranku za Massima učinile "Vještine". Na žalost, izglednije je da ćemo dobiti relativno interesantan novovalni jukebox uz kojeg ćete, kako i inače biva slučaj na Metessijevim koncertima, podgrijani pivom pjevati pjesme koje znate čitav život.

Što se zauzimanja odavno zasluženih pozicija u vrhu hrvatskog mainstream rocka tiče, bolju priliku za to imat će na novom albumu nedavno reformirane originalne postave Zvijezda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Držimo mu palčeve!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo