METEOROLOZI ZA DANAS NAJAVLJUJU NOVI SNIJEG: / HAK vozače upozorava na dvije kritične točke u prometu

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru,

29.1.2019.
7:33
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Prevladavat će oblačno, povremeno uz oborine koje će biti češće u gorju, Dalmaciji i Posavini, snijega će osobito biti u gorskim krajevima gdje će nastati novi snježni pokrivač te uz veći dio granice s Bosnom i Hercegovinom, a drugdje susnježica i češće kiša, u Dalmaciji i pljuskovi, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za utorak.

Ujutro i opet krajem dana u unutrašnjosti će mjestimice biti magle. S dolaskom noći i padom temperature slabe se oborine u središnjim i sjevernim krajevima mogu smrzavati pa je povećana mogućnost za poledicu. Vjetar slab. Na većem dijelu Jadrana puhat će uglavnom umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a na južnom dijelu jugozapadnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 0 i 5, na Jadranu od 7 do 12 stupnjeva Celzijusovih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HAK: Moguća poledica na mostovima i nadvožnjacima

U Lici i Gorskom kotaru pada snijeg koji se zadržava na kolniku, u ostalom dijelu zemlje kolnici su mokri i skliski od kiše, moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima pa iz Hrvatskog autokluba (HAK) vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zimski su uvjeti na većini državnih, županijskih i lokalnih cesta u Lici i Gorskom kotaru, uključujući državnu cestu DC1 na dionici Grabovac-Gračac-Knin i staru cestu kroz Gorski kotar između Zdihova i Rijeke (DC3).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Na dionici autoceste A1 između čvora Bosiljevo i tunela Sveti Rok zbog magle je brzina ograničena na 80 km/h. Vidljivost je smanjena i na autocesti A1 između Lučkog i Karlovca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na autocesti A1 između čvorova Otočac i Gornja Ploča zbog snijega vozi se uz ograničenje brzine od 60 km/h, a između čvorova Bisko i Ravča zbog mogućnosti tuče vozi se uz ograničenje brzine od 80 km/h pa iz HAK-a mole korisnike za poštivanje prometnih znakova. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Bosiljevo 2 pada snijeg koji se zadržava na kolniku, zbog mjestimično razmočenog snijega na kolniku vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h.

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Vrbovsko, oko dva kilometra prije čvora Vrbovsko u smjeru Rijeke, zbog odrona na kolniku vozi se uz ograničenje brzine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionici A1 vijadukt Božići - tunel Sveti Rok brzina je ograničena na 80 km/h zbog jakog vjetra.

Zbog radova, na čvoru Matulji za sav promet zatvoren je izlazni krak prema Opatiji. Obilazak je preko čvorova Jurdani i Diračje. Predviđeno trajanje radova je do 11. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prekidu su katamaranske linije: Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, i Jelsa-Bol-Split i trajektne linije: Split-Vela Luka-Ubli i Prapratno-Sobra.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo