METEOROLOZI NAJAVLJUJU NOVE NEVOLJE: / Obilan kišni val mogao bi biti pravi test za sustave odvodnje

Image
Foto: Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje'

5.10.2020.
7:56
Ilustracija: Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Jače kiše ima jutros na Kvarneru, u Gorskom kotaru. Na sjevernom Jadranu ima i grmljavine, kao i na otvorenom moru južnog Jadrana javlja meteorologinja N1 televizijeTea Blažević.

Kišni oblaci pristižu iz Italije u jugozapadnoj struji do naših krajeva, stoga će nestabilnosti najviše biti u predjelima uz Jadran, gdje prolazno može biti jačih nevera. Puše jako i vrlo jako jugo, a na sjevernom dijelu Jadrana oštro i jugozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prolazno može biti jačih udara vjetra, čak i u gorskim predjelima. Poslijepodne će biti manje oborine, a sutra očekujemo još manje nestabilnosti. No, upozorava Tea Blažević, već u srijedu očekujemo nove nevolje, izraženiji kišni val, koji bi u mnogim mjestima mogao biti pravi test za sustave odvodnje.

Prognoza DHMZ-a

Bit će djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te mjestimičnu kišu. Uz više oblaka kiša će biti češća na Jadranu, uglavnom na sjevernom dijelu te u predjelima uz njega, osobito u prvom dijelu dana kada će biti i mjestimičnih pljuskova, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najsunčanije i uglavnom suho bit će na istoku. Vjetar slab, popodne do umjeren jugozapadni i južni, na sjevernom Jadranu i u gorju mjestimice jak, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 20 i 25 stupnjeva Celzija, u gorju malo niža.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski od kiše u Istri, Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici i unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje ima i magle. Mogući su odroni. Vozačima iz HAK-a savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila, izvijestio je danas ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo