Mesić umanjio troškove svoje inauguracije

Mesić je izjavio da je njegova inauguracija koštala pola milijuna kuna, iako u Josipovićevom stožeru tvrde da je koštala 630 tisuća kuna i da će Josipovićeva biti skromnija.

5.2.2010.
17:21
VOYO logo

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je u Puli, komentirajući stanje u Hrvatskoj vojsci iz koje su, po pisanju medija, zbog nedostatka novca sve gardijske brigade i operativni sastav poslani kući, ustvrdio kako u vojsci sve funkcionira u najboljemu mogućem redu.

"Vojska je u standardu NATO-saveza i nema nijednog prigovora ili bilo kakve opasnosti da bi došlo do njezinog poremećaja u funkcioniranju", istaknuo je Mesić, koji se u Puli danas sastao s istarskim političarima i gospodarstvenicima u povodu završetka desetogodišnjega predsjedničkog mandata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanje novinara zna li tko će financirati inauguraciju novog predsjednika Ive Josipovića, Mesić je rekao kako se inauguracija dosad plaćala "iz proračunskih rezervi, a ne proračuna" pa će "tako biti valjda i sada".

arti-201002030292006"Kada smo pravili budžet za ovu godinu za dane mog mandata i dane mandata novoizabranog predsjednika, predviđeni su troškovi funkcioniranja Ureda, a za inauguraciju uvijek se koristio novac iz rezerve, a to je približno 500.000 kuna", rekao je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, zadnjih se dana pojavila informacija da troškovi Josipovićeve prisege neće premašiti Mesićeve iz 2005. godine, a Josipovićevi suradnici su izjavili kako je ona koštala 630 tisuća kuna. Potencijalni predstojnik Ureda predsjednika, Mirando Mrsić kaže da je istina da su oni dobili informaciju da se radi o 630.000, ali i da je cifra koju je kazao Mesić "tu negdje".

Ja nikad nisam učinio niti jedan gaf

Predsjednik Mesić, koji će vikend radno provesti na Brijunima, rekao je kako je spreman otići s dužnosti predsjednika te da ne plače na odlasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U deset godina u fokusu su mi bili interesi Hrvatske i njezinih građana. Kažu da sam počinio i mnogo gafova, no ja nikad nisam učinio niti jedan gaf, samo sam brzo reagirao, a vrijeme je pokazao da sam bio u pravu, kao i sada kada me kritiziraju za izjavu u vezi s razbijanjem Bosne i Hercegovine", ustvrdio je Mesić. Ponovio je kako bi - ako bi se sada dopustilo da netko "razbije BiH te da pripoji Republiku Srpsku Srbiji" - to značilo ostvarenje zločinačkih ciljeva Slobodana Miloševića zbog kojih je poginulo više od sto tisuća ljudi.

"To Europa ne smije dozvoliti", istaknuo je Mesić, dodajući kako se ovih dana neće naći s novim predsjednikom Josipovićem na Brijunima, nego možda u budućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić ima samo lijepe riječi za Jakovčića

Predsjednik Mesić i istarski župan Ivan Jakovčić komentirali su danas i posljednje novinske napise o Jakovčićevoj i Linićevoj umiješanosti u aferu Hypo banke, pri čemu je Jakovčić pozvao sva državna tijela, od USKOK-a do državnog odvjetništva i policije, da ispitaju sve okolnosti tog slučaja.

"Važno je da funkcionira pravna država. Neka odgovara onaj tko je napravio nešto loše, pa i ja ako se ispostavi da sam učinio nešto loše. Mog imena nema nigdje, u nikakvim dokumentima, a oni koji to tvrde žele mi samo nanijeti političku štetu", istaknuo je Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mesić je rekao kako je u Jakovčiću uvijek imao dobrog suradnika jer on, kako je rekao, "razumije i europska i svjetska kretanja i zna koji su potencijali i prioriteti te županije".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo