Mesić se vratio i objavit će 'svoju istinu'

Bivši predsjednik Stjepan Mesić objavit će za dva dana svoju istinu na dvije novinske stranice u tekstu koji će sam napisati, otkrio nam je njegov savjetnik za vanjsku politiku Tomislav Jakić.

21.4.2011.
17:50
VOYO logo

Vratio se usred bijela dana, kazao nam je Tomislav Jakić, opovrgavajući da se Stjepan Mesić povratkom dan ranije u Hrvatsku skrivao od javnosti.

Naime, Mesić je u desničarskim krugovima ovih dana neprestano pod napadom. Optužuju ga da je veleizdajnik zbog proturanja Brijunskih transkripata u Haag i identificiran od pojedinih braniteljskih udruga kao krivac za visoke kazne dosuđene generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako doznajemo od Jakića, svoje opširno izlaganje o stavovima vezanim za hašku presudu objavit će u subotnjem prilogu Novog lista, a dotad ne želi reći "ni crnu ni bijelu" o toj temi.

"On to ne želi komentirati parcijalno i svakih deset minuta odgovarati na pitanja novinara. Ići će opširan tekst s Mesićevim potpisom i tu će reći apsolutno sve. Situacija je previše kompleksna da se može riješiti razgovorom od 10 minuta, uvijek ostane nešto nedorečeno, pa se na taj način samo daje štofa onima koji ga napadaju", kaže Jakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje što znači "apsolutno sve" kada mu s druge strane neće sjediti novinar koji bi mu mogao postavljati potpitanja i ne podsjeća li ga to na "Bandićeve istine" koje objavljuje po tiskanim medijima, doduše, u obliku plaćenog oglasa, Jakić odgovara:

"Jasno je da javni interes postoji, ali neće se sakriti nakon subote. Prvo pročitajte što će napisati, a onda mu se mogu postavljati potpitanja", kaže Jakić, koji pak ne zna kada će biti sljedeće Mesićevo javno "ukazanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi list, tvrdi, odabrali su zato što su ih oni prvi tražili takav tekst, i to desetak minuta nakon donošenja presude 15. travnja. specijal-201012070191004-Suđenje generalima

Vezani članci:

arti-201104210555006 arti-201104210143006 arti-201104160135006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo