Mesić odbio govoriti o vulgarnom ispadu

Mesića smo dvaput pitali osjeća li se suodgovornim za nepovjerenje građana prema institucijama koje je kulminiralo pitanjem RTL-ove novinarke i njegovim ispadom: 'Dosta mi je tih sranja.

15.2.2010.
14:03
VOYO logo

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor i članovi Vlade susreli su se danas s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem u povodu završetka njegovog predsjedničkog mandata u Banskim dvorima. Novinari su imali pravo postaviti svakome po dva pitanja koja su se ticala te teme.

A tema je bila neosporno Mesićevo političko znanje, iskustvo i kontakti koje je stekao na svojim dosadašnjim funkcijama, dakle, ne samo na mjestu predsjednika države. Kosor je nekoliko puta ponovila kako će nastaviti surađivati s Mesićem iako se on neće aktivno baviti politikom. U skladu s hvalospjevima o Mesićevom iskustvu u hrvatskoj politici, postavili smo pitanje vezano za naličje te medalje, a što je posebno aktualizirano nakon njegovog vulgarnog ispada pred kamerama RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje osjeća li se suodgovornim za veliko nepovjerenje koje građani osjećaju prema državnim institucijama, što je u konačnici kulminiralo pitanjem novinarke RTL-a kojim se insinuiralo da glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića javno podržavaju samo oni koje Bajić drži "u šaci", te na pitanje što ga je toliko naljutilo pitanje drži li ga Bajić u šaci, Mesić je odgovorio krajnje sažeto:

"Ne osjećam se!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit da objasni svoje stajalište, s obzirom da je na pitanje o tome je li optimističan što se Hrvatske budućnosti tiče odgovarao više od minute, Mesić je ponovio: "Ne osjećam se odgovornim."

Podsjetimo i da je u spomenutom intervjuu kada mu je postavljeno "glupo pitanje" na koje nije odgovorio jer "ne dozvoljava ta sranja", Mesić vrlo samouvjereno izjavio kako u deset godina mandata "nije ni u čemu pogriješio" uz dodatak da bi možda preformulirao neke svoje odluke i izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

http://www.rtl.hr/templates/assets/flash/player/player46.swf

Prethodni članci:

arti-201002110585006 arti-201002140063006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo