Mesić će radije ostati u mirovini, no voditi Treći blok

Dok bi HNS i IDS Stjepana Mesića rado vidjeli u svojoj koaliciji na predstojećim izborima, SDP od toga pomalo zazire.

9.8.2010.
23:51
VOYO logo

"Bivši predsjednik smatra da u Hrvatskoj ima prostora za još jednu političku opciju koja bi zauzela prostor između dva postojeća bloka. Morala bi naravno biti proeuropska, ali on se osobno ne namjerava angažirati u tome eventualnom trećem bloku. Smatra da može najviše pridonijeti upravo kao bivši predsjednik koji ima slobodu kontaktiranja s predstavnicima svih političkih opcija", izjavio je u ponedjeljak izvor blizak bivšem predsjedniku države.

No dok drugi o njemu na veliko "raspredaju" Stjepan Mesić samo poručuje kako se trenutno odmara te da ne želi izlaziti u medije. Mjesto svog odmora ne otkriva, no Večernji list piše kako su nakon njegovog odustajanja od ljetovanja u Bakarićevoj vili na Hvaru, pljuštale ponude po kojima je bivši prvi čovjek države mogao besplatno na godišnji gotovo bilo gdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No iako nije poznato gdje se nalazi bivši predsjednik je itekako u središtu zbivanja. Tako je i Ivan Jakovčić dao do znanja da Kukuriku koalicija računa na Mesića kao jednu od svojih perjanica ako dobiju izbore. No Jakovčićeva je izjava iznenadila esdepeovce koji tvrde da o tome s partnerima nikada nisu razgovarali.

"Možda je Jakovčić samo želio biti pristojan, možda mu je spreman ustupiti svoje mjesto na listi, a možda se boji da bi ga Cuccurin mogao privući na svoju stranu", pola u šali, pola nevoljko komentiraju u SDP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljudi bliski Mesiću znaju da bi IDS i HNS voljeli u svojim redovima imati bivšeg predsjednika, no sumnjaju da tu sklonost ima i SDP. Sam se Mesić, potvrđuju, ne bavi tom kombinatorikom.

Prethodni članci:

arti-201008080363006

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201008010299006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo