MEDIJI TVRDE DA SE UPRAVO DOGOVARA VELIKA KOALICIJA: SDP / sve ironično demantirao: 'Ovo su tri uvjeta za koaliciju s HDZ-om'

Image
Foto: PIXSELL

Živi zid sustavno prijeti i HDZ-u i SDP-u, stranka je to koja se prometnula u svojevrsnu treću opciju,

28.5.2018.
22:23
PIXSELL
VOYO logo

SDP već mjesecima proživljava unutarstranačku krizu. Dio članstva nezadovoljan je aktualnim vodstvom, stranka je podijeljena, a osipa se sve više. U kuloarima se, unatoč odlučnoj tvrdnji šefa Davora Bernardića da SDP nikada neće u koaliciju s HDZ-om, šuška kako stranka ipak ide prema tome te kako pritom za vladajućeg partnera imaju tri uvjeta.

Tri uvjeta za koaliciju

Večernji list u tiskanom izdanju za utorak piše kako SDP razmišlja o velikoj koaliciji s HDZ-om, a članstvo stranke trebalo bi tu koaliciju odobriti na unutarstranačkom referendumu. Navodno imaju tri uvjeta: da se predsjednika RH ubuduće bira u Hrvatskom saboru, da se promijeni način izbora članova Državnog vijeća te da se postigne konsenzus o pravnim, ekonomski i reformskim promjenama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na naslovnici sutrašnjeg Jutarnjeg stoji vijest o 'SDP-ovoj ponudi HDZ-u'.

Image
Image

Živi zid sustavno prijeti i HDZ-u i SDP-u, stranka je to koja se prometnula u svojevrsnu treću opciju, stoga spekulacije o mogućem udruživanju HDZ-a i SDP-u u podjeli kolača čak i ne zvuče kao znanstvena fantastika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome je progovorio i donedavni dugogodišnji zastupnik SDP-a Zdravko Ronko koji je ranije ovog mjeseca zatražio brisanje iz članstva, a za njim je otišlo još desetak članova požeškog SDP-a, nakon čega je stranka ostala na 34 ruke u Saboru.

Šefu SDP-a neće biti lako

Ronko, koji je u stranci proveo 25 godina, a može se reći i da je stvorio SDP u Požegi, izjavio je kako Bernardić razara stranku i gura veliku koaliciju s HDZ-om te da će učiniti sve da osujeti njegove 'zločinačke planove, od kojih je jedan upravo koalicija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
DUGOGODIŠNJI SDP-ovac NAPUŠTA STRANKU: /

'Bernardić ima zločinački plan - ući u koaliciju s HDZ-om. Ovo je kraj'

Image
DUGOGODIŠNJI SDP-ovac NAPUŠTA STRANKU: /

'Bernardić ima zločinački plan - ući u koaliciju s HDZ-om. Ovo je kraj'

Ekspresna reakcija SDP-a

SDP je ekspresno reagirao na tvrdnje o navodnoj koaliciji s HDZ-om.

'Poruka za one koji uporno pokušavaju bezuspješno spojiti nespojivo. Tri uvjeta za koaliciju s HDZ-om:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Prestanite krasti
  • Prestanie pljačkati
  • Prestanite otimati'
VOYO logo