Incident u Zadru / Medicinska sestra napadnuta šakom u glavu puštena na kućnu njegu

Image
Foto: Ilustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL

Pacijent je udario medicinsku sestru iz zadarske bolnice šakom u glavu dok mu je davala terapiju. Zbog teških ozljeda završila je na neurokirurgiji

15.5.2018.
16:28
Ilustracija/Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je prije nekoliko dana mlađi pacijent fizički napao medicinsku sestru s Odjela psihijatrije zadarske bolnice, zbog čega je završila na neurokirurgiji s teškim ozljedama, zaposlenica se oporavlja na kućnoj njez, javlja Zadarski.hr.

Zamjenik ravnatelja zadarske bolnice dr. Edi Karuc otkrio je kako je pacijent udario medicinsku sestru šakom u glavu dok mu je davala terapiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo, sukladno protokolu o postupanju u ovakvim situacijama, poduzeli sve potrebne mjere i i obavijestili nadležne institucije o događaju. Isto tako, spremni smo pružiti svaku pomoć koja je potrebna kako bi našoj djelatnici pomoglo u ovom, za nju, teškom trenutku. Držimo da su napadi na zdravstvene i nezdravstvene radnike nedopustivi i podržavamo sve inicijative da se ovo pitanje riješi na višoj razini, a sve u svrhu sprječavanja mogućih napada i sankcioniranja počinitelja" izjavio je dr. Edi Karuc za Zadarski.hr.

>> Teški incident na odjelu psihijatrije: pacijent udario medicinsku sestru u glavu, završila na neurokirurgiji

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličan slučaj, na žalost, dogodio se i prije dvije godine u istoj bolnici kada je dr. Ivica Glavan pretučen tijekom noćnog dežurstva. Pacijent s Odjela psihijatrije zadao mu je nekoliko udaraca šakom u lice smrkavši mu čeljust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo