MATURANT IZ KARLOVCA IZUMOM SKUPIO VIŠE OD 100.000 DOLARA: / Njegovu igraću konzolu svijet još nije vidio

Image
Foto: Facebook

Albert Gajšek, maturant iz Karlovca, pri kraju je uspješne kampanje na Kickstarteru, na kojem je prikupio čak 100.745 dolara. Mladić je izradio igraću konzolu MAKERbuino koja polako osvaja svijet

19.4.2017.
10:35
Facebook
VOYO logo

Radi se o 'uradi sam' igraćoj konzoli koju svatko može sastaviti i programirati.

Ideja nije bila dovoljna, Albert je znao da mora pronaći sredstva kako bi je mogao razviti, odnosno MAKERbuino plasirati na tržište. Kako je sam rekao, gotov proizvod jedini je koji može jamčiti uspjeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potreban novac skupio u tek nekoliko dana

Kako bi napravio svoj proizvod i ponudio ga tržištu, Albertu je trebalo 10.000 dolara, što je na Kickstarteru skupio u prvih nekoliko dana kampanje. Sve više ljudi svakodnevno je davalo svoju podršku pa je Gajšek tako skupio 10 puta više novca nego što se nadao.

Image
Foto: Kickstarter

Sa sredstvima koje je prikupio, kupit će dijelove za svoju igraću konzolu te će uložiti u proizvodnju naručenih setova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Višak' će uložiit u tvrtku koju je osnovao te daljnji razvoj projekata. Tvrtku je Albert simbolično nazvao CircuitMess, piše Radio Mrežnica.

Poduprli ga mnogi poduzetnici

Gajšekov talent i inovativnost prepoznali su već ostvareni poduzetnici u Hrvatskoj pa su mu u razvoju pomogli STEMI, HUB385, izvršni direktor FlyKly bicikala Nino Klanšek, Hrvoje Hafner te Tomislav Car, mladi Karlovčanin koji je osnovao vrlo uspješnu firmu Infinium.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo