'Dajem im deset dana' / Matteov otac organizirao prosvjed: 'Želim odgovore! Moje dijete nije imalo srčanu manu, to je laž'

Dubravko Ružić kazao je za RTL kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci

21.8.2018.
18:40
VOYO logo

Nalazi obdukcije nesretno preminulog Mattea Ružića njegovi roditelji ne prihvaćaju. Upravo zato organiziran je još jedan tihi prosvjed. U 18 sati je počeo mirni prosvjed u Zaprešiću, a među okupljenim građanima je i otac preminulog Mattea Ružića koji je i organizirao okupljanje.

Matteov otac jučer je nakon objave obdukcijskih nalaza razgovarao s ministrom Kujundžićem, kaže kako ne vjeruje da nije bilo nikakvih propusta u proceduri pružanja Hitne medicinske pomoći njegovom sinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U Zaprešiću je održan miran prosvjed zbog iznenadne smrti Mattea Ružića

Image

U Zaprešiću je održan miran prosvjed zbog iznenadne smrti Mattea Ružića

"Ne vjerujem da nije bilo propusta. Ljudi su ogorčeni, ja sam ogorčen sustavom. Samo molim da netko odgovara za to. Ja ne mogu razmišljati, ne mogu ništa više. Čekam deset dana da vidim što će biti. Ne mogu optužiti nikoga no sustav ne valja. Molim ljude da mi pomognu da sve ovo izdržim, da mogu ići dalje. Da vidim pravdu", rekao je za RTL Dubravko Ružić.

Mama preminulog Mattea: 'Lažirali su nalaz obdukcije i promijenili tvrdnje o dolasku hitne'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je kako za srčanu manu, koja je konstatirana kao glavni uzrok smrti Mattea Ružića, Dubravko Ružić kaže da ništa nije znao.

"Moje dijete nije imalo nikakvu srčanu manu. Postoje liječnički kartoni, nikad mi nitko nije rekao da on ima srčanu manu. To je laž, a što oni pričaju... Ne mogu reći da lažu dok ne vidim sve", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu: 'Nema doktora i bit će ih sve manje'

Kazao je kako je ponosan na građane i prijatelje na pruženoj podršci. Poručuje kako je prosvjed organizirao da se ovakva sudbina ne dogodi više nikada, nikome u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje dijete nitko neće vratiti. Nitko. A ovo je apsurd da mi ne možemo živjeti kao normalni ljudi, to je sramota. Da novac čini čovjeka. Nemam riječi. Više ne znam što pričam. Izbezumljen sam i dosta mi je svega. Za deset ću dana dati izjavu kad od ministra dobijem svu papirologiju. Želim znati istinu. Da vidim što je bilo s mojim djetetom, koje su institucije zakazale, ako nije bilo propusta da se ispričam, a ako ima propusta želim da odgovorni odgovaraju za ono što se desilo", rekao je.

Matteo je bolovao od srčane mane; Kujundžić najavio tužbe: 'Obračunat ću se s onima koji su dizali hajku'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam političar, ne zanima me politika, ministar Kujundžić neka radi što hoće. Ako misli da je kriv neka radi što hoće. Osobno protiv čovjeka nemam ništa i ne želim optuživati dok ne vidim dokaze. Ne optužujem nikoga, niti Hitnu, niti policiju niti vatrogasce.. Želim samo znati istinu. To je sve što me zanima. A ako ima odgovornih želim da mi se ispričaju i ako je bilo propusta želim da se sustav popravi da se to više nikada nikome ne dogodi", kazao je Matteov otac.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo