Nakon 15 godina / Matija Posavec izašao iz HNS-a: 'Dao sam dosta šansi, no nije bilo sluha'!

'Nekad treba završiti priču i birati novi put'

1.10.2019.
11:32
VOYO logo

Međimurski župan Matija Posavec na izvanrednoj press konferenciji u utorak rekao je kako izlazi iz Hrvatske narodne stranke (HNS), u kojoj je dosad bio predsjednik županijskog ogranka.

"Nakon 15 godina članstva izlazim iz HNS-a, ponajprije svjestan kako su putevi stranačkog vodstva i mog političkog djelovanja u potpunoj suprotnosti", rekao je Posavec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekad treba završiti priču i birati novi put. Dao sam dosta šansi, no ovo nije put i nije put kojim mislim da Međimurje i Hrvatska moraju ići. Trudio sam se dvije godine promijeniti neke stvari, ali nažalost nisam uspio, za moje prijedloge nije bilo sluha. Novi koncept stranke ponudio sam na stranačkim tijelima, ali on nije prihvaćen. Odluku donosim čiste savjesti i uz duboko promišljanje", dodao je. Kazao je kako je sve kulminiralo nakon izbora za Europski parlament.

"Tražio sam isključivo što prije unutarstranačke izbore jer ako nešto želite promijeniti, prvo morate promijeniti ljude. Tražio sam da ne budu kratko prije parlamentarnih izbora nego puno prije. Bio sam spreman upustiti se u tu priču, graditi jedan snažan građanski centar, no u tome nisam dobio potporu. Ako ne dobijete potporu, onda vam je sve jasno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka svima bude jasno da neću raditi lomove u svojoj bivšoj stranci, pozivati članove da izlaze jer svatko ima svoju glavu, a vrijeme će pokazati tko je bio u pravu", kazao je.

Svim svojim bivšim stranačkim kolegama zaželio je sreću. Do kraja svog mandata bit će, kaže, nezavisni župan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobno ne očekuje da bi kao župan trebao imati problema s podrškom u Skupštini Međimurske županije jer, kako je naglasio, uvijek se funkcioniralo da je interes Međimurja na prvom mjestu i da imperativ nikada nisu bile političke stranke.

"Radimo projekte, imamo puno posla, realiziramo stvari koje smatramo da ih treba realizirati i tako će biti do kraja. Vjerujem da će to shvatiti i oni koji čine predstavničko tijelo. Ne očekujem nikakve probleme", rekao je župan Posavec te najavio nastavak rada u Međimurskoj županiji i na sjeveru Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Politika će biti na izgradnji platforme snažne regionalne politike, snažnog sjevera, jer smatram da je sjever Hrvatske u generalnoj politici državne vlasti godinama zapostavljen. To treba promijeniti i tome ću dati svoj veliki doprinos", najavio je međimurski župan.

Na pitanje tko će nakon njega voditi organizaciju HNS-a u Međimurju kazao je da tu odluku donosi stranka, ali da umjesto njega do izbora organizaciju mogu voditi potpredsjednici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je li vrh stranke znao za njegovu odluku ponovio je da se u nekoliko navrata zalagao za promjenu politike i smjera stranke, ali da stranačka tijela i vrh stranke to nije prihvatio jer, kako je rekao, smatraju da je sve u redu. Dodao je da je bio spreman na sve to, samo da je bilo sluha u stranci.

"Bio sam spreman upustiti se u tu priču, spreman graditi snažni, građanski politički centar koji je potreban u hrvatskoj politici, ali nisam dobio potporu", izjavio je sada već bivši član HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posavec je na pitanje novinara potvrdio da ima informaciju da će vrh stanke večeras stići u Međimurje na sastanak s članovima Županijske organizacije.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo