Mateša i Vrkić u borbi za fotelju ravnatelja HRT-a?

23.11.2010.
11:16
VOYO logo

Zlatko Mateša, bivši premijer i aktualni čelnik Hrvatskog olimpijskog odbora, te Ivica Vrkić, bivši ravnatelj HRT-a, novi su kandidati čija se imena u političkim krugovima spominju kao mogući nasljednici Josipa Popovca na čelu HRT-a, doznaje Nacional iz upućenih političkih izvora.

Mateša je navodno o odlasku na Prisavlje već razgovarao i s predstavnicima HDZ-a i s predstavnicima SDP-a, te se nada da bi mogao biti prihvatljiv kandidat članovima Programskog vijeća HRT-a koji o imenovanju ravnatelja HRT-a formalno odlučuju. Mateši u veljači istječe mandat na čelu Hrvatskog olimpijskog odbora, što se otprilike podudara s terminom mogućeg raspisivanja novog natječaja za ravnatelja HRT-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrkić je tijekom 90-ih već obnašao tu dužnost, ali je teško procijeniti ima li realne šanse ponovo doći na istu poziciju.

Privremeni ravnatelj HRT-a Popovac nalazi se u središtu pozornosti zato što se prihvatio posla i počeo racionalizirati poslovanje, što izaziva veliko nezadovoljstvo prekobrojnih djelatnika i vanjskih suradnika, koji su nedavno smijenjeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popovčev plan racionalizacije izazvao je i neke primjedbe Vlade, koja smatra da se racionalizacija mora provesti temeljitije nego što je on to u svom planu prezentirao. Aktualna situacija na Prisavlju je i dovela do spekulacija da se Popovcu već traži zamjena, tvrdi Nacional.

Vezani članci:

arti-201011190486006 arti-201009200427006 arti-201008240068006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo