iznenađenje! /

Matea je pisala našem Djedu Mrazu i omogućila dečku koji je završio u invalidskim kolicima da za ovaj Božić barem na trenutak osjeti slobodu

Matea iz Viškova kraj Rijeke, pisala je našem Djedu Mrazu. Ne za sebe, već za svoga dečka. Ime mu je Dean i nikad nije zamišljao da će svoj život morati provesti u kolicima

20.12.2016.
18:20
VOYO logo

Zato ovog Božića želi samo jednu stvar – barem na trenutak osjetiti slobodu! Njegova djevojka uz našu pomoć priprema mu iznenađenje! 

"Motorist mi je izletio na cestu i da izbjegnem njega, sletio sam u borove. Da mi je neko reko da ću na staru godinu otić i vratit se tek za šest mjeseci, ne bi mu baš vjerovao", ispričao nam je Dean.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. 1. 2001. bio je dan koji je 36-godišnjem Deanu promijenio život i vezao ga uz invalidska kolica.    

"Čovjek to nikad ne može prihvatit sto posto, ali živiš tako i nemaš pogovora. Nekome je najnormalnije dignuti se na dvije noge ujutro, tako je meni najprirodnije sjesti u kolica", kazao je Dean Čermelj.

Po zanimanju je profesionalni vozač, ali svoj posao iz snova ne može obavljati jer je prikovan uz kolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još kao dijete sam gledao ptice kako leti. Baš gušt, Biti slobodan. Želja je meni i hodati, ali ne mogu. Želja je meni i letiti, al nemaš prilike. Želja. Ne želiš previše da se ne razočaraš", dodaje Dean.

Ono što ne zna je da je njegova draga pisala našem Djedu Mrazu s jednom velikom molbom.

"Samo da na trenutak napusti invalidska kolica. Pod time mislim kako bi bio najsretniji da može letjeti paraglajderom ili skočiti iz aviona. Čak je jednom i rekao da bi u sljedećem životu volio biti orao da nadoknadi sve što je dosad proveo sjedeći u kolicima. Djedice ispuni mu tu jednu želju molim te", napisala je Matea Sablić, Deanova djevojka.

Djedica se bacio u akciju, pa je Dean dobio poziv da na aerodrom na Grobniku bratu donese neke papire. Nije ni slutio da ga čeka veliko iznenađenje. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam koliko si htio skočiti s padobranom. Tak da u suradnji s RTL-om smo dogovorili sve. Dečki su tamo i ideš skakati", kazali su mu.

Nije bilo lako pronaći onoga tko će skočiti s osobom koja je u kolicima jer sve je mnogo teže i rizičnije. No kad su dečki iz Adventure Driven Vacationsa čuli za Deanovu želju, odmah su se odazvali. Božićni duh obuzeo je i njih, žele Deanu priuštiti ono što neće nikad zaboraviti. Nakon instrukcija, bio je spreman za polijetanje. 

Avion iz Krila Kvarnera dečke je povezao u nezaboravnu avanturu. Prvi dio leta, s Kvarnerom na dlanu, bio je lijep, ali nije to ono zbog čega Dean danas leti. Ono pravo spremalo se kad su se popeli na dvije i pol tisuće metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimsko je vrijeme uvijek varljivo i malo su toga mogli vidjeti u prvom djelu skoka, pa su jako iznenadili sve - Mateu i Deanovu majku, a i nas koji smo ih s kamerom čekali na ciljanom mjestu. Morali su sletjeti iza brda na neravniji teren, ali to ovu avanturu čini još nezaboravnijom.

"Ponosan sam na njega. Baš me oduševio. Totalno je bio opušten u slobodnom padu. Kroz oblak smo prošli, i to je doživio, tako da je bio super skok", kazao je Grgo Miočić, instruktor padobranstva u Adventure Driven Vacations.

Svoju je Mateu Dean dočekao smrznut, ali s ogromnim smješkom na licu i teško je na kraju bilo reći tko je od njih dvoje sretniji. 

Bio je to nezaboravan dan za sve. Deanu i njegovoj Matei želimo sve najbolje jer usrećujući jedno drugo, za ove su blagdane uspjeli raznježiti i sve nas.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo