'Marš vanka iz Vodica. Bež'te kući, četnici!'

Odmor u Vodicama, prvi poslije 20 godina, po svemu sudeći bit će i posljednji za obitelj Milke L. (61) iz Beograda, čiji je nećak brutalno pretučen u centru mjesta.

11.7.2010.
16:46
VOYO logo

"Otišli smo puni vedrine i optimizma, vjerujući da se za dva desetljeća mnogo toga promijenilo i da su pozivi sa plakata zaista dobronamjerni, ali smo se poslije pet dana spakirali i glavom bez obzira pobjegli nazad, jer mi je jedan od nećaka brutalno pretučen, a nama je poručeno: 'Marš vanka iz Vodica. Bež'te kući četnici, ovdje niste dobrodošli'", ispričala je potresena Milka L.

arti-201002260037006Kaže da je namjeravala u Hrvatskoj ostati mjesec dana, ali da se incident dogodio već trećeg dana njenog boravka u Vodicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trećeg dana našeg boravka dole, kod rođakinje čija je kuća obnovljena, pošli smo autom kroz glavnu ulicu u Vodicama... U jednom trenutku put nam je prepriječio mladić na skuteru, vidjevši beogradske tablice. Nećak koji je sjedio na mjestu suvozača čuo je kako prijeti i psuje, ali to nije čuo njegov brat. Izašao je iz auta vjerujući da da se momku pokvario motor i da mu treba nekakva pomoć. Kako je zakoračio iz automobila i krajnje dobronamjerno ga upitao treba li pomoć, Hrvat ga je svom silinom udario laktom u vilicu, a on je kao svijeća poletio unazad, udario glavom u krilo automobila i bez svijesti se stropoštao se na zemlju", ispričala je žena.

"Mislila sam da ću umrijeti, da će mi srce pući, vidjevši ga kako nepomično leži. Srećom, odmah su skočili momci iz obližnjih kafića, digli dreku na tog monstruma koji je već sjeo na motor i počeo bježati, ali su uspjeli zapisati tablice i kasnije ga prijaviti policiji, koja se pojavila tek po našem odlasku", nastavila je Milka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su bili toliko prestravljeni da nisu htjeli odvesti njenog nećaka u Dom zdravlja, nego su ga odveli privatniku koji je utvrdio da je mladić zaradio potres mozga.

arti-201007090083006"Sačekali smo nekoliko sati da ga prođe mučnina i povraćanje, spakirali se, sjeli u automobile i nazad za Beograd. Ja koja sam sve ove godine sanjala Vodice, moju kuću, povratak, kažem - nikad više, isto kao i moji nećaci koji su i večer prije ovog nesretnog događaja doživjeli neugodnost kojoj, eto, nismo želeli pridavati veći značaj", kazala je žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da je njene nećake neki momak svojim automobilom pokušao izgurati s ceste, te da je vozeći paralelno uz njihov automobil prešao rukom preko grla, pokazujući kako ih sve treba poklati, piše Press.

Glasnogovornica PU šibensko - kninske Marica Kosor potvrdila je za Dnevnik.hr da je policija od svjedoka u četvrtak zaprimila dojavu o sukobu u centru Vodica, ali kada su stigli na mjesto događaja nisu zatekli ni vozača niti motociklista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da motociklista nisu pronašli, kao ni vozača automobila beogradskih registracija kako bi utvrdili što se dogodilo. "Moram napomenuti da on nije prijavio incident", rekla je Kosor.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo