DRUGA VELIKA ŽRTVA KRIZE U AGROKORU: / Poznata hrvatska marketinška tvrtka završila u predstečaju

Image

Trgovački sud u Zagrebu danas je prihvatio prijedlog Uprave tvrtki Unex Grupa i Unex Media za pokretanje predstečajnog postupka.

3.7.2017.
17:11
VOYO logo

Kao razlog se navodi nemogućnost podmirenja dospjelih regresnih obaveza prema financijskim institucijama po osnovi neisplaćenih mjenica Agrokora d.d., kao glavnog dužnika te velika izloženost tvrtki i neizvjesna situacija vezana uz isplatu starih dugova.

Imenovani predstečajni povjerenici

'S obzirom na to da zakon o izvanrednoj upravi nad društvom Agrokor d.d. i povezanim društvima predviđa namirenje vjerovnika u roku od 12 do 15 mjeseci, isplata regresnog duga prije tog roka umjesto glavnog dužnika predstavlja Unex Mediji i Unex Grupi neispunjivu obvezu. Predstečajni postupak omogućava nastavak redovnog poslovanja Unex Grupe i Unex Medije, a kroz ovaj proces regulirat će se odnosi s vjerovnicima i poslovnim partnerima', priopćeno je iz Unex grupe i Unex media.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Unex Grupu imenovan je Mato Čičak kao predstečajni povjerenik, dok će taj posao za Unex Media obavljati Marijan Belani, javlja Poslovni dnevnik i dodaje kako su vjerovnici pozvani prijaviti tražbine, a ispitivanje će uslijediti na sudskom ročištu 24. kolovoza.

Unex Grupa prisutna je na tržištu već 25 godina, dok je Unex Media prva tržišna agencija za zakup i planiranje medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga velika tvrtka žrtva je Agrokora

Podsjetimo, jedan od najvećih dobavljača koncerna Agrokor, AWT International, zatražio je u lipnju od Trgovačkog suda da nad njim otvori predstečajnu nagodbu.

Image
AGROKOR IH BACIO U PROBLEME: /

Jedan od najvećih dobavljača zatražio predstečajnu nagodbu

Image
AGROKOR IH BACIO U PROBLEME: /

Jedan od najvećih dobavljača zatražio predstečajnu nagodbu

I ta je tvrtka, poput mnogih drugih Agrokorovih dobavljača, početkom travnja završila u blokadi koja je u njihovom slučaju trajala oko dva tjedna. Budući da nakon toga očito nisu uspjeli stabilizirati poslovanje, Trgovački sud u Zagrebu je 14. lipnja donio rješenje o otvaranju postupka predstečajne nagodbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo