Neprofesionalno ponašanje /

Mario Gazić za RTL o slavlju na COVID odjelu: 'Jedan izolirani događaj nije slika hrvatskog sestrinstva, ali tražit ćemo očitovanje'

Ovo je jedan događaj koji će baciti ružno svjetlo na medicinske sestre, poručio je predsjednik Komore medicinskih sestara i tehničara

23.1.2021.
19:40
VOYO logo

Gost RTL-a Danas je Mario Gazić, predsjednik Komore medicinskih sestara i tehničara koja je odmah poručila da je takvo ponašanje za svaku osudu. 

Ministar Beroš je rekao da očekuje od vodstva bolnice sankcije za sudionike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi smo na neki način neugodno iznenađeni ovim događajem i snimkom iz KB Dubrave gdje se vidjelo jedno neprofesionalno ponašanje medicinskih sestara i djelatnika u najvećoj COVID bolnici. Pozivam medije i svu javnost da jedan izolirani događaj nije slika hrvatskog sestrinstva jer i u ovom trenutku tisuće medicinskih sestara požrtvovno, savjesno radi svoj posao u svim hrvatskim bolnicama.

Ovo je jedan događaj koji će baciti ružno svjetlo na medicinske sestre koje su se u jednom trenutku ponašale neprimjereno i mi ćemo isto kao Hrvatska komora medicinskih sestara u ponedjeljak tražiti očitovanje od KB Dubrava u vezi tog događaja i nakon toga podnijeti određene postupke prema našim pravilima", rekao je Gazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao je kakve se sankcije mogu očekivati.

Image
I struka i građani /

Nema tko nije zgrožen snimkom iz KB Dubrava: 'Je l' i to spada pod novo normalno?'

Image
I struka i građani /

Nema tko nije zgrožen snimkom iz KB Dubrava: 'Je l' i to spada pod novo normalno?'

"U našoj komori postoji etičko povjerenstvo jer ovdje se ne radi o stručnom propustu, nego se radi možda o kršenju odredbi etičkog kodeksa o profesionalnom ponašanju na radnom mjestu. Treba se utvrditi jesu li te kolegice završile smjenu, ali ono što je neprihvatljivo je da se to dođaga u zdravstvenoj ustanovi", poručio je Gazić.

Ravnatelj kaže da je tek jučer saznao za feštu i prvi put vidio snimku slavlja pa se postavlja pitanje je li moguće da je vodstvu bolnice promaklo još koje slično slavlje?

"Ja takve informacije nemam. Ta fešta se dogodila prije nekih 12, 13 dana. Netko je imao snimku cijelo ovo vrijeme i sada ju je plasirao u medije. Mene žalosti da se nisu prvo obratili u svojoj ustanovi ili ravnateljstvu ili Hrvatskoj komori medicinskih sestara koje ima svoje akte ukoliko netko krši i se neprofesionalno ponaša. Ovako se bacila ružna slika na sve medicniske sestre, iako je ovo, naglašavam, izolirani slučaj i nije slika hrvatskog sestrinstva", izjavio je Gazić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo