NAKON TEŠKIH RIJEČI I UVREDA / Banožić pozvao Milanovića na suradnju: 'Predsjedniče, sjednimo za stol...'

'Javnost može sama prosuditi sa salvom svih uvreda koje sam primio i nastavljam primati. To pokušavam stoički podnijeti i to dok vodim važan resor, a predsjednik to koristi da bi pokazao da on kao vrhovni zapovjednik ima pravo na nešto', požalio se ministar obrane

10.2.2022.
20:46
VOYO logo

Dugo već traje prepucavanje ministra obrane Maria Banožića i predsjednika Zorana Milanovića, pri čemu dvojac nije štedio riječi i manje ili više niske doskočice. Ministar je večeras gostovao u RTL-u, gdje je komentirao priopćenje u kojem tvrdi da je Milanović pogodovao u slučaju radova na vili Kovač.

Nakon toga su ga iz Državnih nekretnina demantirali. On pak kaže da ga nisu ni demantirali niti je lagao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo je ista rečenica koju su Državne nekretnine izjavile kada je bilo pitanje o dužnosničkom stanu kojeg ja koristim”, kazao je Banožić, rekavši kako je od Milanovića tražio da pojasni radove. Smatra kako je on morao znati za njih jer su izvođeni netom prije nego je on tamo boravio. 

Image
'PODNIJELA SAM PRIJAVU' /

Zviždačica Maja Đerek o vili Kovač: 'Banožić je u vrijeme obnove bio ministar i morao je to znati'

Image
'PODNIJELA SAM PRIJAVU' /

Zviždačica Maja Đerek o vili Kovač: 'Banožić je u vrijeme obnove bio ministar i morao je to znati'

'Ne ulaže se po ničijem nalogu u dužnosničke stanove'

Dodao je i kako to govori kako bi se prestale koristiti riječi poput “maznuo” i “spremio”. Tvrdi i kako je poslao priopćenje da se otvori tema na koji način to Banožić mažnjava, da mu se uzvraća ružnim riječima. Ističe kako nije insinuirao, i ne smatra kako je radove potaknuo predsjednik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li ovo bio eksperiment, kazao je: “Ajmo postaviti stvari i reći da svi dužnosnički stanovi funkcioniraju, da o njima brinu Državne nekretnine i da se ne ulaže po ničijem nalogu nego po nalogu uprave”. 

Upitan je i da komentira razinu rasprave između njega i Milanovića. “Rekao sam kako sam mislio. Javnost može sama prosuditi sa salvom svih uvreda koje sam primio i nastavljam primati. To pokušavam stoički podnijeti i to dok vodim važan resor, a predsjednik to koristi da bi pokazao da on kao vrhovni zapovjednik ima pravo na nešto. Kada nije našao ništa u obrani, onda se uključio u resor državnih nekretnina”, komentirao je Banožić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto napada Đerek?

Ministar je odgovorio i na pitanje zašto proziva zviždačicu Maju Đerek, govoreći da zviždi kada je podnijela kaznenu prijavu oko obnove Vile i spornih 28 poslova istoj tvrtki. Banožić je kazao kako nije sudjelovao u javnim nabavama te ne zna koje su tvrtke radike koje stanove. 

"Đerek sam zamjerio da se, ako želi već prikazati kao heroina koja se bori protiv nezakonitog rada onda mora iznositi stvari cjelovito. Nemoguće je da nije znala za ovu nekretninu”, kazao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje i kako ne može govoriti jesu li poslovi namješteni te da su Državne nekretnine pravna osoba koja ima procedure u kojima on kao ministar obrane ne sudjeluje. Također kaže i kako ne štiti nikoga iz Državnih nekretnina te da je tamo došao u zadnjoj godini mandata. 

Pozvao Milanovića na suradnju

Odgovorio je i na pitanje zašto je Milanovića nazvao dilerom. “Ako nekog u priopćenju, mene, nazovete dilerom nekretnina onda se moram pitati zašto vam ta prva riječ padne na pamet. I to je bio moj odgovor, neka javnost prosudi. Moji odgovori nisu bili destruktivni i napadački, vrijeđajući za razliku od Milanovića koji to konstantno čini", navodi”, kazao je Banožić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kada je predsjednik Republike Hrvatske rekao da će tuči većim kalibrima, u javnosti se počelo mene prezentirati kao nefunkcionalnog za rad”, dodao je.

Naposlijetku je ipak predsjednika pozvao na suradnju. “Ako se osjećamo nelagodno, mi nastavljamo raditi. Ovim putem upućujem javni poziv - predsjedniče sjednimo za stol i porazgovarajmo o HV-u”, rekao je Banožić te zaključio napomenuvši kako on povjerenje predsjednika Vlade ima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo