KAUBOJI I PSIHOMAGIJA / Marilyn Manson u vesternu

Image

Elita filmskih čudaka, predvođena Alejandrom Jodorowskym, priprema avangardni kaubojac.

21.5.2009.
18:48
VOYO logo

Avangardni filmaš i strip crtač Alejandro Jodorowsky režirat će špageti vestern "King Shot" u kojem će glavnu ulogu tumačiti "američka noćna mora" Marilyn Manson. 

U filmu će se kauboji baviti psihomagijom, neobičnim učenjem čiji je Jodorowsky osnivač, a temelji se na spajanju psihoterapije i magije. Manson će prigodno glumiti poludjelog proroka, a osim njega, u "King Shotu" pojavljuje je rijetko viđena galerija holivudskih čudaka. Produkciju su preuzeli David Lynch i Nick Nolte, s tim da ovaj drugi i glumi jednu od sporednih uloga. Tu je i Asia Argento te redateljev sin Adan.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jodorovsky, danas 80-godišnjak, započeo je karijeru u rodnom Čileu pokretanjem kazališne družine opsjednute idejom o rušenju svih mogućih konvencija. U šezdesetima seli u Pariz i počinje višegodišnju suradnju s pantomimičarem Marcelom Marceauom.Većina njegovih ostvarenja su alegoričnog karaktera, krajnje eksperimentalna i teška za gledanje. Najpoznatiji je "El Topo" iz 1971. godine, po mnogočemu sličan predstojećem vesternu s Mansonom. Surađivao je s velikanima poput Orsona Wellesa, Luisa Bunuela i Salvadora Dalija, a bavio se i skladanjem, pisanjem scenarija i crtanjem stripova.

"King Shot" priprema još od 2006. godine, a kada će ga točno snimati još nije odredio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo