(Interscope/Universal) / MARILYN MANSON - The High End Of Low

Image

Američka noćna mora i dalje će šokirati mediokritetske dušebrižnike svime osim dobrim pjesmama.

14.6.2009.
15:22
VOYO logo

Više nema nikakve dvojbe - kad izbacimo jeftine medijske trikove i šokiranje kao preslikano iz C horora shvaćamo da je Marilyn Manson drugorazredni glazbenik kojem se iznadprosječna pjesma događa rijetko i potpuno slučajno.

Na prethodnom albumu "Eat Me Drink Me" oporavljao se od ljubavnog brodoloma i malo popravio opći dojam okrenuvši se nešto lakšem gothic rocku koji je i ovdje izrodio najbolje stvari, zanimljiv iako malo predug hommage Bowieju u "Running To The Edge Of The World" i "Devour". Ostalo je promašeni industrial koji djeluje uvjerljivo koliko i Mansonovo identificiranje s Nečastivim osobno ili, strogo glazbeno, kao kolekcija demo snimaka Nine Inch Nailsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manson je iznimno pametan i sposoban tip koji svjesno koristi primitivizam šireg slušateljstva, kako američkog tako i onog svjetskog. Sve trikove spomenute na početku ovog teksta mnogo prije njega su izvodili Butthole Surfersi i u manjoj mjeri istinski psihopat G.G. Allin, ali njihov underground karakter omogućio mu je da, uz pomoć MTV-ja i senzacionalizmu sve sklonijih glazbenih medija, istom strategijom zgrne milijune dolara. 

Od njih ga dijeli i još jedna vrlo bitna razlika - talent kojeg, ako i posjeduje, jednostavno nema volje koristiti, već nastavlja svoju, svakim albumom sve naporniju, igru na sigurno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo