MARIĆEV HARAČ IPAK NEĆE PROĆI? / Porezna reforma posvađala HDZ-ovce, jedan se ministar otvoreno pobunio

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Protiv planiranog nameta za male tvrtke, uz HNS kao koalicijskog partnera otvoreno se pobunio i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

20.8.2018.
20:28
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Uslijed pritiska koalicijskih partnera u Vladi razmišljaju o odustajanju od najavljenih izmjena Zakona o doprinosima, posebice u dijelu koji se odnosi na minimalnu plaću poduzetnika. Informacija je to koju otkriva jedan član Vlade navodeći kako će nakon pritiska partnera, ali i javnosti morati odustati od svog nauma da povećaju osnovicu za plaće direktorima, piše Večernji list.

Drugi član Vlade, pak, navodi kako se o tome još nije konkretno razgovaralo jer se čeka povratak svih ministara s godišnjeg odmora pa i ključnog- Zdravka Marića, koji svojim kolegama mora predstaviti cjelovito rješenje najavljene porezne reforme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Vladi mišljenja različita

U Vladi očito trenutno postoji nekoliko različitih mišljenja, ali čini se da sve vodi prema odustajanju od najavljenih izmjena u vezi doprinosa, no napominju da će sigurno donijeti set mjera koji će smanjiti porezno opterećenje gospodarstvenika.

24sata pišu kako u HDZ-u protiv Marićeve ideje postoji žestok otpor te da se i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat otvoreno pobunio protiv Marićeve ideje o povećanju osnovice pa se vjeruje da ona neće proći u sklopu zakonskih izmjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javna rasprava i postoji da se isprave pojedinosti u zakonima koje predloži određeni ministar. Tako je i s ovim slučajem. Previše fokusa javnosti je otišlo na taj mali dio, a Vlada će s ovim i ranijim paketima poreznih izmjena ukupno rasteretiti građane i poduzetnike za šest milijardi kuna", kazao je za 24sata njihov sugovornik iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo