Sutra ponovno na sudu /

Mara Tomašević umorna od svega: HDZ-ov župan kao da se svima smije u lice - svojoj stranci, premijeru i obitelji, a ponajviše zakonima...

Hoće li zauvijek ostati tek pod sumnjom za nasilje u obitelji ili će se i službeno uskoro utvrditi istina?

11.12.2017.
18:39
VOYO logo

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević od danas više nema zabranu približavanja supruzi. Vrijedila je dva mjeseca, tijekom kojih je javnost doznala detalje privatnog života obitelji, premijer Plenković pokušao se obračunati sa županom iz svojih redova prijavljenim za nasilje, ali Alojz Tomašević othrvao se svim udarcima.

HDZ-ov župan kao da se svima smije u lice. I svojoj stranci HDZ-u, i premijeru i obitelji, a ponajviše zakonima.  Pozirao je jučer s praćkom aludirajući na to kako mu je oduzetio oružje pa nema s čim u lov iako se protiv njega vodi optužni prijedlog zbog nelegalnog nošenja oružja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja mislim da se on malo šali sa svima. Mislim da samo jedan dio pružja oduzet, ali neću o tome sad", telefonom nam je kazala Mara Tomašević, supruga Alojza Tomaševića.

Gospođa Tomašević je, kaže,  umorna od svega.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je nekako nedorečeno. Sve ide presporo Mara Tomašević", dodala je.

A ide presporo jer je požeško Općinsko državno odvjetništvo dopisom predložilo da se zastane s vođenjem prekršajnog postupka jer su pokrenuli  kazneni pa da ne bi došlo do dvostrukog kažnjavanja. A postoji i mogućnost da sutra ponovno župan Tomašević dobije zabranu prilaska supruzi. 

"Mi smo zakazali ročište za sutra da vidimo na osnovu razgovora sa žrtvom da li ima smisla da se ta mjera produži, ako ne onda ćemo je ukinuti", izjavio je Jaroslav Mahaček, sudac prekršajnog suda u Požegi.

A to će ovisiti od iskaza gospođe Tomašević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja bih prije svega pitao žrtvu da li se ona možda osjeća sigurnije ako je ta mjera, ako nije, rekli ste sami, ako oni žive u istoj kući to je gotovo i nemoguće se strogo pridržavati te mjere", dodaje Mahaček, sudac prekršajnog suda u Požegi.

"Osjećala bih se sigurnije mada se ja ne bojim njega u biti. Mislim ne znam šta je u stanju napraviti s obzirom da se sve ovo događalo, da sam sve dala u javnost. Rekla sam, šta bude bude. Ja idem dalje", poručuje Mara Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A dalje od radnog mjesta koje sada obavlja trebao bi i Alojz Tomašević. Smatraju to građani Požege. 

Mjera zabrane prilaska može se produžavati do pravomoćnosti postupka. Nešto druog, poput napuštanja obiteljskog doma propisala bi se samo u slučaju da je Tomašević već prije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo