Pozvan i Mesić / Manolić o svjedočenju pred Povjerenstvom za Agrokor: 'A nešto ću im valjda zmuljati'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Jedan od prvih svjedoka pred Istražnim povjerenstvom bit će 97-godišnji Josip Manolić, bivši premijer koji će na pitanja članova tog tijela odgovarati 7. studenog

27.10.2017.
21:23
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

S obzirom na HDZ-ovu ideju da se istraživanje Agrokora odvije kronološki, prvi svjedoci pred Istražnim povjerenstvom bit će - metuzalemi. Za sjednicu 3. studenog pozvani su Ante Todorić stariji i Stjepan Mesić, a četiri dana kasnije svjedočit će Josip Manolić. Zanimlljivo, spomenuti trojac ukupno broji 270 godina.

Manolić, jedan od osnivača HDZ-a i najbliži suradnik Franje Tuđmana, hrvatski premijer, HDZ-ov disident, koji je nadživio "sve i svakoga", dao je izjavu za 24sata, u kojoj kaže da nema nikakvu ekskluzivu za Povjerenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A nešto ću im valjda zmuljati. Neće to biti neka ekskluziva, ali će se valjda nekako uklopiti u priču. Inače, Antu Todorića poznajem još iz vremena Juge", izjavio je Manolić za 24sata.

97-godišnjak je za poziv saznao preko televizije. Na sjednicu 7. studenog pozvani su još Milan Kovač te Ivan Penić, koji su 90-ih bili na čelu Fonda za privatizaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi pozvani svjedok je Ivica Todorić, no sve je manje izgledno da će se zaista i pojaviti na Markovu trgu. Pozvan je i njegov otac Ante, kojemu je 90 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo