MOŽDA SE OPET POJAVI / Mandžo: Tata je trebao bubamaru vezati lancem

Image
Foto: PIXSELL

Napadač Wolfsburga svjestan je kako nema previše vremena za slavlje nakon Irske, jer za Hrvatsku tek sada počinju pravi izazovi. Četvrtfinale je pred vratima, a suparnici će biti sve samo ne lagani.

12.6.2012.
16:36
PIXSELL
VOYO logo

WARKA - Nakon prvog kola Europskog nogometnog prvenstva, hrvatski napadač MarioMandžukić dijeli prvu poziciju na ljestvici strijelaca s Ukrajincem AndrijemŠevčenkom i Rusom AlanovDžagojevim, ali kaže da se time ne zamara jer su mu važnije pobjede reprezentacije od njegovih osobnih rezultata.

"Ne zamaram se time, važnije su pobjede hrvatske reprezentacije. Nisam ovdje došao kako bi postao prvi strijelac EP-a već da naša ekipa ostvari što bolji rezultat," kazao je junak hrvatske pobjede protiv Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči utakmice protiv Irske njegovom ocu je sletjela bubamara, pa je poželio tri želje, a jedna je da njegov sin postigne dva gola.

"Prvo čega sam se sjetio nakon utakmice protiv Irske bilo je to. Tko zna, možda se bubamara opet pojavi. Možda ju je trebao vezati lancem", kazao je sjajno raspoloženi Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

Napadač Wolfsburga svjestan je kako nema previše vremena za slavlje, jer za Hrvatsku tek sada počinju pravi izazovi. Četvrtfinale je pred vratima, a suparnici će biti sve samo ne lagani.

"Svjesni smo da nemamo što previše slaviti. Bez obzira što smo pobijedili, nismo ništa napravili," kazao je, te dodao: "Svi znamo da je Italija velika ekipa, puna odličnih igrača. Izbornik Bilić već nas priprema za njih, ukazat će nam na njihove slabe točke, a uvjeren sam da, ako ponovimo igru protiv Iraca, možemo pobijediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zamara se previše time tko će ga čuvati. "Italija nema slabih igrača. Posve mi je svjedno tko me čuva, ja se moram koncentrirati na svoju igru".

Hrvatsku pobjeda protiv Italije gura u četvrtfinale, dok poraz ostavlja još jednu priliku protiv Španjolske. No svima je jasno kako će protiv 'azzurra' biti više prostora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne razmišljam o tome je li mi start na Euru podigao cijenu. Ponuda ima, no o tome ćemo kasnije, kaže Mandžukić.

"Protiv Italije imamo bolji skor, a osim toga Talijani su pod pritiskom, pa ih to možda malo sputa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premda Mandžukić i NikicaJelavić nisu igrali previše zajedno u susretu protiv Irske sjajno su funkcionirali. Dio novinara usporedio ih je s dvojcem ŠukerBokšić.

"Drago mi je zbog te usporedbe. Odlično se slažem s Nikicom i to ne samo na terenu. U odličnim smo odnosima i izvan njega. Međutim, imamo mi još vrhunskih napadača i šteta je što ne možemo igrati sva četvorica," kazao je Mandžukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sudaru s legendarnim irskim vratarom ShayomGivenom izašao je kao pobjednik, a sada ga čeka jedan od najboljih vratara svijeta, GianluigiBuffon.

"Buffon je sasvim sigurno među najboljim vratarima na svijetu. On je golman svjetske klase i gledao sam bezbroj utakmica u kojima je branio sjajno. Međutim, ne razmišljam previše o njemu. Ukoliko odigramo kao i protiv Irske vjerujem u uspjeh".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve je jasno kako će Mandžukić nakon EP-a promijeniti klub. FelixMagath ga u Wolfsburgu ne voli previše, a odlično otvaranje na EP-u sasvim sigurno mu je podiglo cijenu.

"Ne razmišljam previše o tome. Ponuda ima, no o tome ćemo kasnije," kazao je zagonentno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo