Omaška suda /

Mamić pokušao ući u zgradu suda, zaustavili ga pravosudni policajci: 'Nigdje ne piše da ja ne smijem sjediti u sudnici'

Image
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Nakon što je na zadnjoj raspravi udaljen iz sudnice, Zdravko Mamić danas nije mogao ući ni u zgradu Županijskog suda u Osijeku

11.9.2017.
10:58
Davor Javorović/PIXSELL
VOYO logo

Mamić se pojavio pred zgradom suda, no pravosudni policajci objasnili su mu kako mu je zabranjen ulazak. Na posljednjem ročištu udaljen je iz sudnice zbog negodovanja. Sudac Darko Krušlin tada ga je, tijekom svjedočenja Dejana Lovrena, udaljio s rasprave, zamolivši da ga napusti zgradu, što je Mamić učinio, donosi Večernji list.

Međutim, Mamić je danas pokušao ući u zgradu suda, tvrdeći da niti u jednom dokumentu ne piše da se više ne smije pojaviti u sudnici. "Naravno da je to još jedno od kršenja mojih temeljnih ljudskih prava i prava na obranu. Naime, molim vas i upozoravam da pročitate zapisnik od 4.7., gdje sam udaljen s rasprave, i zapisnik s posljednje rasprave i onda ćete vidjeti da to nigdje, ni u jednom ni u drugom rješenju, ne piše. Da to piše, ja danas ne bih došao. Mišljenja smo i odvjetnici i ja da po onome što piše u zapisniku, ja sam normalno trebao biti u sudnici. Vidite kako se ispituju svjedoci, kako se lovi za svaki zarez, manipulira se svjedocima, zašto je svjedok rekao ovo, zašto je izmijenio ili nadopunio neki iskaz, a u rješenjima od 4.7., kao i u rješenju od posljednje rasprave ne piše da je meni danas zabranjeno prisustvovati raspravi", izjavio je Mamić ispred zgrade Županijskog suda u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamov savjetnik još nije siguran hoće li od Vrhovnog suda tražiti odluku da mu se omogući sjedenje u sudnici tijekom nastavka suđenja.

"Najvažnije mi je da u dokaznom postupku dokažemo ono što vidi i slijep i gluh, da je to jedna montaža, izmišljeni proces i to je moja jedina želja i siguran sam u to. Ako se desi nešto drugo, jer sve je moguće u ovoj državi, onda budite sigurni da ću iskoristiti svoja prava od svih mogućih sudova, i hrvatskih i europskih, da ovo osporim jer to više nije normalno. Tu nema prava na pravično suđenje", uvjeren je Mamić, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku današnje rasprave i sudac Darko Krušlin je konstatirao da je omaškom ispušteno do kada se Mamić isključuje s rasprave, što je tek sada dodano u zapisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo