MAMIĆ O SKANDALU NA USTAVNOM SUDU: / "Mirno spavam, te osobe poznam kao i sve druge Hrvate"

Image
Foto: Pixsell, Slavko Midzor
6.11.2015.
15:14
Pixsell, Slavko Midzor
VOYO logo

Na kraju izvanredne konferencije za novinare na kojoj je danas izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić govorio o Anti Ćoriću, mladoj nadi koja je zatražila odlazak iz kluba, upitan je o najnovijem skandalu u hrvatskom pravosuđu. Tvrdi da s onim za što ga se proziva nema nikakve veze.

"Zauzet sam jako obavezama našeg kluba. Mirno spavam, žao mi je što se moje ime dovodi u bilo kakvu vezu s tom temom, jer niti sam pisao Zakon o sportu, niti sam tvorac Ustavnog suda. Osobe koje se spominju poznam samo iz viđenja, kao što poznam svakog Hrvata drugoga", kazao je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec danas nije izašla pred novinare koji su tražili komentar o ovom slučaju, ali i o navodnom plagijatu znanstvenog rada njezine zamjenice Snježane Bagić.

Sabotirana antikorupcijska istraga

Podsjetimo, Telegram je otkrio da je Zdravko Mamić pod istragom USKOK-a zbog sumnje u milijunske malverzacije. Istražna tijela imala su ozbiljne indicije da su Mamić i Damir Vrbanović uključeni u moguće počinjenje kaznenog djela. Kako bi srušili Zakon o sportu, bila ima je potrebna pomoć ustavnih sudaca. Po informacijama Telegrama, Mamić je sa sutkinjom Slavicom Banić dogovarao ustavnu žalbu za rušenje prijedloga novog Zakona o sportu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zakonom su odobrene tajne mjere kontrole telefona sutkinje Ustavnog suda, ali su za manje od 24 sata sabotirane. Sada je na potezu USKOK koji provodi istragu o tome tko je neovlašteno razotkrio važnu antikorupcijsku istragu.

Omejec nije željela govoriti niti o navodnom plagijatu znanstvenog rada njezine zamjenice Snježane Bagić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju Jutarnjeg lista sutkinja Bagić je u članku iz 2014. prepisala cijela poglavlja rada koji je njen kolega objavio 2012. List navodi da je "od 17 stranica stručnog članka Snježane Bagić koji joj je nedavno objavila Fondacija Centra za javno pravo, gotovo polovica teksta do u zarez identična znanstvenom članku koji je 2012. s naslovom "Reagiranje ustavnih sudova na negativne kritike njihovih odluka" u Pravnom vjesniku što ga izdaje Pravni fakultet u Osijeku objavio glavni tajnik Ustavnog suda Teodor Antić".

EKSKLUZIVNO: Mamić povukao zahtjev za ustavnu tužbu kad je shvatio da su on i sutkinja uhvaćeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TKO JE PROVALIO AKCIJU USKOK-a? Otkrivamo novi moment u velikom skandalu s Mamićem

KORUPCIJA U VRHU PRAVOSUĐA: Ustavna sutkinja uhvaćena u dogovoru s Mamićem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas.hr /Hina

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo