pred zatvorom odbor za doček / Mamić na slobodi: 'Hrana i smještaj u Remetincu su iz 16. stoljeća, no imao sam spektakularnu sobu'

Najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, osumnjičenog za izvlačenje milijuna iz kluba kojemu je na čelu, ispred zatvora gdje je u ovom navratu proveo mjesec dana dočekao je Dinamov autobus te tridesetak poklonika

18.12.2015.
15:51
VOYO logo

ZAGREB - Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izašao je oko 16,30 sati iz istražnog zatvora u Remetincu nakon što je ranije tijekom dana njegova obrana dokazala da je položio jamčevinu ukupne vrijednosti 14 milijuna kuna.

Gospodin Mamić odmah je dao kratku izjavu za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije svega bi htio pozdraviti sve svoje cimere, oni su mi učinili ovaj boravak puno lakšim, imao sam spektakularnu sobu i prije nego sam izašao van sam plakao skupa s njima kao kišna godina. Htio bih se zahvaliti i osoblju zatvora, to su veliki profesionalci, iako mi nisu pogodovali, ali su mi u okviru zakona učinili boravak lagodnijim. Moram reći da su hrana i smještaj iz 16. stoljeća i volio bih kad bi se država potrudila osigurati zatvorenicima humanije uvjete", kazao je.

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Robert Anic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakav je njegov odgovor na optužbe i s kojim će se argumentima na sudu suprotstaviti optužbama Mamić je kazao kako "razumije pitanja", no podsjetio je kako je potpisao ugovor o tajnosti i da ako bi novinarima dao neku izjavu o obrani - odmah bi završio u zatvoru.

"Iako imam veliku potrebu da otvorim dušu i kažem vam sve, ja to nisam u pravnoj mogućnosti napraviti, barem dok ne dođe optužnica", poručio je novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kakav mu je plan za danas, Mamić je odgovorio: "Pa čujte, ako moja radna zajednica iza mene ima volje otići u neki kafić sa mnom, otići ćemo na kavu. Oni su danas meni ispunili srce, oni su moji najdraži ljudi, sada znam da sam bio dobar šef i to je olakšanje za mene".

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

(Robert Anic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmoćnijeg čovjeka hrvatskog nogometa, osumnjičenog za izvlačenje milijuna iz kluba kojemu je na čelu, ispred zatvora gdje je u ovom navratu proveo mjesec dana dočekao je Dinamov autobus te tridesetak poklonika. 

Uskok sumnja da je iz Dinama ukupno izvučeno preko 200 milijuna kuna

Nova Uskokova istraga protiv Mamića, kojega se već ranije teretilo za više od sto milijuna kuna izvučenih iz Dinama, rezultat je nadzora kojega je mjesecima provodio sektor za otkrivanje poreznih prijevara pri Ministarstvu financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tzv. porezni Uskok navodno je utvrdio da je iz Dinama preko off shore tvrtki od 2004. izvučeno preko deset milijuna eura i pola milijuna funti. Upravo su za taj dio priče, po sumnjama tužiteljstva, bili zaduženi Mamićev sin Mario, Krota i Stipančić.

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

(Igor Kralj/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je u nastavku istrage posumnjalo da je Mamić, kao izvršni dopredsjednik i član uprave GNK Dinamo, u razdoblju od prosinca 2004. do travnja ove godine, povezao u zločinačko udruženje aktualnog čelnika HNS-a Damira Vrbanovića, tada glavnog direktora i člana uprave Dinama, svog sina, Krotu i Stipančića kao voditelje poslovanja ili prokuriste tvrtki iz Švicarske, Arapskih Emirata, Velike Britanije i Hong Konga.

Mamić je sa sinom, Krotom i Stipančićem navodno dogovarao zaključivanje fiktivnih sporazuma i ugovora između Dinama i tvrtki iz Švicarske, Velike Britanije i Hong Konga o preuzimanju nepostojećih dugovanja GNK Dinamo prema igračima te za nepostojeće usluge posredovanja prilikom transfera igrača, koje su u ime GNK Dinamo potpisivali Mamić i Vrbanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom dijelu Uskokove istrage, pokrenute početkom srpnja, Mamića se tereti da je nizom nedjela zajedno s bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo