LOŠE I TUŽNO: / "Ovo bi mogla biti prva vlada u kojoj nema niti jedne žene"

Image
Foto: N1 Televizija

"Orešković ima kanadski background, a vidjeli ste da je novi kanadski premijer insistirao da bude 50-50 omjer žena i muškaraca u njegovoj vladi.

21.1.2016.
9:57
N1 Televizija
VOYO logo

Gošća novog dana bila je komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić koja je govorila o mandataru Tihomiru Oreškoviću i problemima koji očekuju novu vladu kada dođe na vlast.

"Proračun će biti prva poruka o eventualnim reformama. Očekivala sam da će se smanjiti broj ministarstava. To nije najvažnije, ali bi bila poruka javnosti. Dolazi dinamičan i neviđen proces u mladoj demokraciji. Mi se susrećemo s potpuno novim fenomenom koji je po meni dobar. Imat ćemo prvi put zastupnike koji neće biti slijepo odani predsjednicima stranaka", komentirala Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mišljenja je da Orešković ima reformski potencijal te da mu treba dati priliku. "Nezavisan je i ne dolazi s 'vlakićem'. Svaki šef stranke dolazio je s vlakićem kojeg treba udomiti i zaposliti. Teško će mu biti što ne poznaje ljude", dodaje.

Image
SASTAVLJENA VLADA: /

Karamarko HDZ-ovcima predstavio ministre, svi šute

Image
SASTAVLJENA VLADA: /

Karamarko HDZ-ovcima predstavio ministre, svi šute

Kako bira ljude?

Mamić kaže da je Orešković birao ljude na način na koji je to radio i u korporacijii.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po biografijama iz onog što je dobio kao prijedllog. Bez političke volje nema vlade i mora uvažavati prijedloge. Očito su tri stranke izašle s imenima i vjerujem da je Orešković imao prilike i sam predložiti neke ljude.

To je dio kojeg se ja kao građanin bojim jer dolaze neki ljudi o kojima mi kao javnost ne znamo ništa. To samo po sebi nije problem ako imaju dobre biografije iz područja kojih dolaze. Imam dojam da su bolji kandidati otpali tj. oni koji imaju bolje reference. Ne vidim još niti smjer", kazala je komunikacijska stručnjakinja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor neizbježan

Upozorila je da je moguće da u Banskim dvorima nećemo imati niti jednu ženu. "Ovo bi mogla biti prva vlada u kojoj nema niti jedne žene. Može li se to dogoditi zaista?"

"Ja mislim da bi to bilo i loše i tužno. Orešković ima kanadski background, a vidjeli ste da je novi kanadski premijer insistirao da bude 50-50 omjer žena i muškaraca u njegovoj vladi. Smatram da vlada u kojpj nema žena ne može biti toliko dobra kao vlada u kojoj ima žena. One imaju radnu energiju i bolji su suradnici...", kazala Ankica Mamić za N1 Televiziju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključuje kako je izgledno da će se Vlada suočiti s otporima na svim razinama. "Stupanj otpora u birokratskom aparatu je najveći. Oni će činiti sve da vlada ne uspije i da zaštite svoj prostor.

Image
SASTAVLJENA VLADA: /

Lista kandidata za Oreškovićeve ministre

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo