sutra putuju u sad / Maleni Šimun odlazi po nove noge: 'Teško je gledati njegovu nogicu i znati da je više nikad neće biti'

Image
Foto: Vijesti.hr

"Šimun je osvojio mnoga srca, probudio zajedništvo, ujedinio našu malu Županju, Slavoniju, Hrvatsku, usudim se reći i dio svijeta jer je podrška, molitva i vjera pritjecala sa svih strana", napisala je njegova majka

29.8.2019.
9:43
Vijesti.hr
VOYO logo

Martina Stojanović iz Županje, majka malenog Šimuna koja je svojom pričom o bolesnom sinu potresla Hrvatsku, najavila je da u petak 30. kolovoza putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD) gdje će dječaku biti amputirane noga te će dobiti proteze kako bi mogao hodati. 

Za njega je pokrenuta velika akcija u Hrvatskoj "Za Šimunov korak" u kojoj je prikupljen novac za njegovo liječenje, a hrvatski građani još su jednom pokazali veliko srce. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šimun je osvojio mnoga srca, probudio zajedništvo, ujedinio našu malu Županju, Slavoniju, Hrvatsku, usudim se reći i dio svijeta jer je podrška, molitva i vjera pritjecala sa svih strana", napisala je njegova majka na Faceboku. 

Njezin status prenosimo u cijelosti: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ekipa, došlo je vrijeme za poći...

Pripreme su završene, torbe su spremne, srce i ne baš... Teško je oprostiti se od jednog djela tijela, teško je danas gledati tu njegovu nogicu i znati da je od 12.9. više nikada neće biti, kakva god da je... Boli nas duša i tijelo jer uvijek će faliti taj jedan poseban komadić njega koji ga čini toliko posebnim, toliko drugačijim od svih, a istovremeno sputava u njegovoj želji da stane na nogice, da trči, da bude poput svojih vršnjaka... Šimun je osvojio mnoga srca, probudio zajedništvo, ujedinio našu malu Županju, Slavoniju, Hrvatsku, usudim se reći i dio svijeta jer je podrška, molitva i vjera pritjecala sa svih strana... Njegovo postojanje je sa razlogom, ima svoje zašto i zato. Hrvatski liječnici su znanstvenim radom opisali Šimunovo stanje koje je do sada neopisano, nadamo se da će ukoliko bude potrebe nekada nekome pomoći... Sljedećih pola godine Šimun bitku ne vodi sam, znam i vjerujem da će biti s vama svima u pozitivnim mislima, molitvi i vjeri. Ostavljamo svoj dom, svojih drugih dvoje djece, Tomislava i Nou Matiju, svoje roditelje, prijatelje i obitelj i idemo po Šimunovo bolje sutra... Da se ne lažemo, preteško je, kako se bliži dan operacije sve je teže i teže... Koristimo ovu priliku da vam se svima zahvalimo jer bez vas ne bi bilo niti nade, zahvaljujemo se svim medijima koji su podjelili našu priču (ne znam ima li ijednog u RH da ih Šimun nije taknuo svojom posebnošću), nikada vam se nećemo moći dovoljno zahvaliti za riječi ljubavi i topline koje ste podjelili sa javnošću... Vi ste sjeme ploda Šimunovih nogica... Dobri ljudi, hvala vam... Čekamo da krenemo sa pisanjem drugog životnog poglavlja gdje će naš Šima svoju borbu nastaviti na svojim nogicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Volimo vas sve!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo