Makarska znojna i otopljena zbog Hloverkinog brata!

18.6.2010.
17:58
VOYO logo

Totalni prometni kaos, topljenje sladoleda i ostalih namirnica spremljenih u frižidere koji se dogodio zbog nestanka struje u četvrtak oko 10.30 pa sve do večernjih sati na samoj Makarskoj rivi, posljedica su nepoštivanja gradske zabrane radova od strane dogradonačelnika Ante Novaka, oca samoprozvane kraljice televizijskog novinarstva Hloverke Novak-Srzić!

arti-201005240234006Naime, radnici koji su postavljali priključak za vodu za stambenu zgradu u vlasništvu Rade Novaka, Hloverkinog brata i Antinog sina, prerezali su strujni kabel zbog koji je dio Makarske ostao bez struje po paklenoj vrućini. Bijes kod građana, a posebice ugostitelja tim je veći zato što je gradska uprava, čiji je Novak drugi čovjek, zabranila građevinske radove u toj zoni za vrijeme turističke sezone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sve se dogodilo po propisima'

"Nemam ja sa tim ništa. Vodovod je dobija dozvolu od Hrvatskih cesta i od Grada Makarske, županijskih cesta. Na toj traci je bio kabel za kojeg nitko nije znao. To se stalno dešava i odmah se počeo popravljati kvar", kazao nam je Ante Srzić koji odbacuje optužbe da sam ne poštuje odluke Gradske odluke u kojoj sjedi.

"Kao prvo, to je Vodovod radio i to nije moja zgrada! Drugo, ja sam odijeljen od sina, to je njegova zgrada. Treće, svatko ima pravo na priključak. Sve se dogodilo po propisima", kaže Novak. No, ako je sve bilo po propisima, kako je zaobiđena zabrana radova unutar prve zone, koja se proteže prvih 50 metara od mora?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma prikjučer je kopala i Pošta i nije to samo taj slučaj! Pa ne može grad zamrit zbog sezone! Zabranu smo izdali za tamo gdje su velike zgrade i dizalice, sitne radove nećemo zabranit", zaključio je Ante Novak.

Problemi s privatnim investitorima i prošle godine

Inače, Grad je i u 2009. godini imao pritužbe zato što su unatoč gradskoj odluci privatna građevinska poduzeća mogla graditi, iako se zabrana nije odnosila samo na gradske projekte, poput izgradnje gradske sportske dvorane, o čemu je izvijestila Makarska kronika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove godine su radovi u prvoj zoni obustavljeni 1. lipnja, u drugoj zoni su stopirani 15. lipnja, a za treću zabrana kreće od 1. srpnja. Napomenimo i da su mediji pisali kako se iza investitorskih ambicija Rade Novaka krije njegov otac. Primjerice, kada se zajedno s Poldom Puharićem, upustio u gradnju povelikog stambeno-poslovnog objekta s podzemnim garažama, koje je Ministarstvo graditeljstva 2004. godine odlučilo srušiti nakon što je utvrđeno da nema dozvola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo