MAJKA PREMIJERA OREŠKOVIĆA: / 'Neka bude što bude, samo da je Hrvatskoj bolje'

Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic
13.6.2016.
20:47
PIXSELL, Marko Lukunic
VOYO logo

"Neka bude što bude, samo da je Hrvatskoj bolje", izjavila je majka hrvatskog premijera Tihomira Oreškovića Đurđa Orešković ne želeći dalje komentirati aktualnu situaciju u Lijepoj našoj niti odgovarati na pitanje novinara Večernjeg lista kakvom se ishodu nada za svog sina.

'To mu možda i nije trebalo'

Kada je Orešković zasjeo u još uvijek aktualnu fotelju, njegova majka, koja inače živi u Stoney Creeku pokraj Hamiltona, bila je rječitija. No, već tada joj je, čini se, bilo jasno da mu neće biti lako. "To mu možda i nije trebalo. Imao je dobar posao, a sada će biti glavobolja", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od samog početka Tihomir Orešković bio je suočen s kritikama zbog nesavršenog hrvatskog jezika, zbog nedostatka političkog iskustva, pa sve do dovođenja u pitanje i samog razloga zbog kojeg je prihvatio položaj predsjednika Vlade.

Image
Foto: PIXSELL, Igor Kralj

Premijer Orešković sa suprugom Sanjom

Zašto Hrvati ne prihvaćaju nikoga izvana?

Njegova majka tada je tvrdila da je vruću fotelju prihvatio jer želi pomoći. "Možda mi Hrvati izvan Hrvatske imamo neku ljubav prema Hrvatskoj koja idealizira sve pa želimo i mislimo da možemo pomoći. To je uvijek tako bilo. I prije rata, i za vrijeme rata, i sad poslije. Možda je to Hrvatima u Hrvatskoj nerazumljivo, ali tako smo svi mi odgajali svoju djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čast je to velika, ali nije tu dužnost prihvatio radi časti. On tamo živi i dobro poznaje situaciju", kazala je Đurđa Orešković postavljajući pitanje zašto Hrvati ne prihvaćaju nikoga izvana.

Pritisak je to koji je Orešković stalno trpio proteklih nekoliko mjeseci. Jedna od posljednjih izjava političara koja je to potkrijepila je i ona HSS-ovca Kreše Beljaka koji je za N1 izjavio: "Oreškoviću je vrijeme da se što prije vrati u Kanadu i bude domoljub iz Kanade". S pažnjom takve izjave posljednjih dana prate kanadski Hrvati čekajući rasplet situacije i konačnu političku sudbinu aktualnog premijera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OREŠKOVIĆ: /

'Neću dati ostavku! Tako bih priznao krivnju za lažne optužbe koje je iznio HDZ. Branit ću se u Saboru'

Image
OREŠKOVIĆ: /

'Neću dati ostavku! Tako bih priznao krivnju za lažne optužbe koje je iznio HDZ. Branit ću se u Saboru'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo