Majka djevojčice odbila sutrašnji termin pregleda

Ravnatelj Opće bolnice u Zadru ponudio je majci dvogodišnje djevojčice, koja ima tumor na mozgu i epilepsiju, da magnetsku rezonanciju obave sutra, no ona ga je odbila.

15.1.2010.
15:00
VOYO logo

Nakon što je u medijima izašla priča u kojoj 2- godišnja djevojčica mora čekati gotovo godinu dana kako bi stigla na pregled magnetskom rezonancijom, jer ima tumor na mozgu te epileptične napade, ravnatelj Opće bolnice u Zadru Dario Nakić njenoj je majci ponudio pregled odmah slijedećeg dana. Nakić se k tome ispičao i priznao kako je bolnica pogrioješila, no djevojčicina majka odlučno ga je odbila.

Pozvao me da već sutra dođem s djetetom na magnetsku rezonancu, ali ja sam to odbila, kazala je djetetova majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako moje dijete dođe odmah, znači da će neko drugo dijete izgubiti red pa će morati čekati 11 mjeseci na pregled, kao što moje dijete čeka od travnja prošle godine. Radije ću otiću u Split i tamo platiti 3000 kuna, a netko će morati odgovarati za ovo što se događa u zdravstvu", pojasnila je svoju odluku za Večernji list.

Podsjetimo, majka oboljele djevojčice pokušala ju je zapisati za snimanje magnetskom rezonancijom, na što su joj na šalteru Opće bolnice u Zadru rekli da svi termini popunjeni te da termin može dobiti tek 22. studenog 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu, pak, pretragu EEG uspjela je ugovoriti nešto ranije, 4. ožujka 2010.

Prethodni članak:

arti-201001140650006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo