ekskluzivno za rtl / Majka djeteta kojem je odgajateljica stavljala selotejp na usta: ' Imao je noćne more, a ona će i dalje raditi u vrtiću'

Nasilna odgajateljica djeci je lijepila selotejp na usta, a navodno im je i oko trbuha vezala jastuke. Nakon svega, odgajateljica je otišla na bolovanje, a majka i dalje ne zna kada će s njom stupiti u kontakt

6.9.2023.
19:01
VOYO logo

Ekipa RTL-a razgovarala je s majkom koja je inspekciji prijavila odgajateljicu iz zagrebačkog kvarta Trnsko. Kako majka navodi, na razgovor ju je pozvala ravnateljica jer je internom inspekcijom utvrđeno da je odgajateljica djeci lijepila usta selotejpom.

Među djecom je bio i njen četverogodišnji sin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ravnateljica me pozvala na sastanak. Tamo je bila i psihologinja. Rekle su mi da se po svim saznanjima i prikupljenim dokazima utvrdilo da se mom djetetu zalijepila traka na usta i to ne u svrhu igre, nego kao kazna. To se dogodilo kada su sjedili za stolom. On se beljio i rekao neku prostu riječ i u tom je trenu teta zalijepila traku na usta mome djetetu i još jednom dječaku", priča majka.

Dodaje da se to odvilo u dnevnom boravku pred svom djecom. Nakon što ju je ravnateljica obavijestila o tome, majka kaže da je ravnateljica kontaktirala ministarstvo i sve nadležne službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
odgajateljica iz pakla /

Užas u zagrebačkom vrtiću: Odgajateljica selotejpom lijepila usta djetetu, drugima vezala jastuk oko trbuha?

Image
odgajateljica iz pakla /

Užas u zagrebačkom vrtiću: Odgajateljica selotejpom lijepila usta djetetu, drugima vezala jastuk oko trbuha?

"Rasplakala sam se jer nisam mogla vjerovati da se to dogodilo mome djetetu. Nakon što sam saznala za događaj, nisam ništa radila jer sam čekala potvrdu da se to stvarno dogodilo. Nikome nisam vjerovala. Čekala sam ravnateljicu i ustanove da potvrde", objašnjava.

U međuvremenu su roditelji djeteta dobili poziv od socijalne. Tamo su im rekli da ni sami ne znaju zašto su dolazili jer dijete nisu oni zlostavljali. Istog su dana bili i na policiji gdje su dali iskaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tamo su nam rekli da će slučaj ići dalje na sudsko vještačenje. Taj dio još uvijek nije odrađen", ističe majka.

Dodaje da je kasnije zvala institucije koje je prethodno kontaktirala i ravnateljica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U agenciji mi je gospođa rekla da sve zna. Nisam uopće uspjela dovršiti rečenicu jer je znala o čemu je riječ. Rekla je da je upućena u slučaj, ali da u tome trenu oni ne mogu ništa i da nazovem prosvjetnu inspekciju jer oni trebaju zaštititi dijete", dodaje.

Kaže, to je i napravila, pa je zvala i pisala Ministarstvu i Pravobraniteljici za djecu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakom mailu, svakom pozivu, predbacivali su odgovornost jedni na druge", tvrdi.

Tako je sve išlo u krug, kaže, sve dok je, nakon dva tjedna, nije obavijestila prosvjetna inspekcija koja je reagirala na slučaj. Oni su joj potvrdili da je odgajateljica njenom djetetu zaista zalijepila selotejp na usta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobila sam papir na kojem je potvrđeno da se sve to i dogodilo. Oni, valjda, očekuju da se toj teti samo da opomena, a ja sam mislila da neće stati samo na tome jer takva osoba ne smije raditi s djecom",

U četvrtak je majka od ravnateljice dobila mail da je odluka donesena te da će odgajateljica i dalje raditi u vrtiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Majka tvrdi da od institucija kojima se obratila nije dobila jasan odgovor što se događa, a odgajateljica je nakon slučaja otišla na bolovanje. Tražila je očitovanje službi, ali nije dobila odgovor.

"Imala sam trunku nade da će institucije odraditi svoje i zaštiti djecu, ali se to, nažalost, nije dogodilo", priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgajateljicu, nakon svega, uopće više nije vidjela.

Lijepljenje usta selotejpom navodno nije jedino stravično što je odgajateljica radila djeci. O nikad nasmijanoj odgajateljici, tvrdi majka, postoje priče da je djeci vezala ruke kada su neposlušni i lijepila im je jastuke oko trbuha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sve nešto što službeno ne možemo dokazati. Djeca su nam to pričala. Ljuta sam i tužna jer ne može zaštiti dijete",

Shrvana majka dodaje da uopće ne zna kada će stupiti u kontakt s odgajateljicom i da je najgore od svega što se radi o mladoj ženi kojoj je to prva samostalna grupa djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Možda bih shvatila da je to neka starija osoba kojoj je već dosta svega, iako ni to ne opravdavam", ističe.

Sa sinom je pričala kad bi se kući vraćao iz vrtića. Pitala bi ga tko ga je tada čuvao i kako mu je bilo, a on je bio preplašen na spomen imena odgajateljice koja mu je usta lijepila selotejpom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mama, ja je se bojim. Ne želim da se ikad više vrati. Ako se vrati, ja više ne bi htio ići u vrtić", govorio joj je sin.

Kaže, to je zadnje što je rekao o situaciji. Nije ga više htjela ispitivati jer smatra da je to na njega ostavilo trag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno ne pokazuje da je to na njega ostavilo trag, iako je jedno vrijeme imao noćne more i vikao. Jedno vrijeme nije uopće htio ići u vrtić."

Cijeli razgovor pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo