MAJKA AUTISTIČNOG DJEČAKA DOŽIVJELA UŽASNO ISKUSTVO U ZET-ovom TRAMVAJU: / 'Kondukteru Mile, želim vam puno poslovnih uspjeha, ali vi ste idiot'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prema preporuci liječnika, Nataša i Filip na terapije ili u vrtić putuju sredstvima javnog prijevoza.

7.3.2018.
14:28
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Majka petogodišnjeg dječaka s dijagnozom srednjeg autizma podijelila je na Facebooku pismo upućeno ZET-u u kojem opisuje traumatično iskustvo koje su ona i njezin sin doživjeli u tramvaju. Gospođa Nataša i dječak Filip prema preporuci liječnika na privatne terapije ili u vrtić odlaze javnim prijevozom.

Na svom putu moraju proći određene rutinske korake: ulaze uvijek na prva vrata i kupuju uvijek dvije karte, kada idu prema gradu, dječak uvijek mora sjediti na prvom sjedalu, a kada se vraćaju kući ulaze na zadnja vrata i moraju sjediti na zadnjem sjedalu tramvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sreća, ima ljudi koji se ustanu i hvala im od srca. To su situacije koje ja mogu predvidjeti i spriječiti njegov ispad. Ali, uvijek se dogode neke nove stvari i to je nemoguće", objašnjava majka.

Jučer ujutro rutina im se igrom slučaja promijenila zbog čega je Filip dobio napadaj bijesa. Kako moraju presjedati, u tramvaju broj 17 su poništili kartu, sišli su u nekoliko stanica dalje u Šubićevoj ulici, svratili do pekare i čekali 'sedmicu' koja ih vraća kući. Filip je i dalje bio uznemiren, a kako im je jedan od tih rutinskih koraka vožnja niskopodnim tramvajem, jednu 'staru' sedmicu su propustili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je dječak bio uznemiren majka je u potpunosti izgubila pojam o vremenu što će, ispostavilo se, izazvati neugodno iskustvo. Potpuno nepotrebno, dodali bismo.

Naime, na stanici kod Folnegovićevog naselja u tramvaj je ušao kontrolor, gospođa Nataša nazvala ga je 'Mile, po gradonačelniku', koji je svojim uređajem utvrdio da im je karta istekla te im je naredio da izađu iz vozila. Kada to nisu učinili, kontrolor je ustrajao u svom naumu. Zatražio je osobnu iskaznicu od majke i u jednom trenu izašao iz tramvaja kako bi obavio 'birokraciju'. Igrom slučaja, Nataša i Filip nisu mogli izaći van, a kada su se vrata počela zatvarati Mile je skočio, zaglavio vrata i uskočio natrag pred njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao da je uhvatio krvnike iz krvave pljačke FINE u Zvonimirovoj 2005. godine., nabrijan kao nekada Ivica Kostelić pred slalom", opisuje Nataša.

Da stvar bude gora, kada je kasnije pogledala u koliko sati je poništila kartu, majka je shvatila da je ona istekla za tek dvije-tri minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Propisi su propisi. Ja to znam. I iskreno, namjera mi nije bila da se švercam. I platit ću kaznu. Ovim putem sam samo htjela da privučem vašu pozornost i pozornost našeg društva na probleme i borbu s kojom se susrećemo svakodnevno mi roditelji i naša djeca. Bez obzira na propise, Mile je mogao biti humaniji i saslušati. Nismo svi pokvarenjaci, lopovi i lažljivci. Neki od nas jednostavno nemaju zlu namjeru. Tako ispadne slučajno. Svaka njemu čast na obavljenom poslu i ja mu od srca želim puno poslovnih uspjeha u budućnosti. Ali je idiot", poručuje Nataša koja je na kraju svog posta navela i svoje podatke kako bi joj ZET mogao poslati kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo