OVO JE SVE! /

S gumenjaka mahnuo pilotu koji je gasio požar kod Solina, ovaj mu uzvratio: 'Najžešći!'

Image
Foto: Screenshot YouTube

Požar je pod kontrolom i izgorjela je površina pod mješovitim raslinjem, nešto vinograda i maslinika

12.8.2024.
13:01
Screenshot YouTube
VOYO logo

Situacija na požarištu kod Solina predio Rupotina u ponedjeljak je bila pod kontrolom, procjenjuje se da se proširio na mješovito raslinje, nešto vinograda i maslinika. Otvorenog plamena više nema

Vatrogasci i dalje bdiju na terenu kako bi reagirali ako se vatra rasplamsa. Podsjetimo, golema buktinja krenula je jučer, u nedjelju, u poslijepodnevnim satima, zbog čega su i zagrebački vatrogasci došli pomoći u gašenju površine od 150 hektara koja je gorjela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalmacija danas

Na terenu je bilo oko 150 vatrogasaca iz 21 postrojbe, a gasili su i kanaderi.

Pojavila se i nevjerojatna snimka iz Kaštelanskog zaljeva u kojem su kanaderi dolazili po vodu korištenu za gašenje. Uhvaćeni su impresivni trenuci kada kanaderi hvataju vodu, a u jednom trenutku jedan od muškaraca koji je u tom trenu bio na gumenjaku, maše pilotu.Snimku pogledjte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i to da je Ministarstvo prometa dana objavilo da su protupožarni avioni u dva mjeseca sudjelovali u gašenju 50 požara.

"Od 11. lipnja do ponedjeljka 12. kolovoza 2024. godine, zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 50 požara i to 26 na području Splitsko-dalmatinske županije, 11 na području Zadarske županije, osam na području Šibensko-kninske županije, tri na području Dubrovačko-neretvanske županije te po jednog u Istarskoj i Ličko-senjskoj županiji", navode iz Ministarstva.

Sveukupno su imali 4180 letova i 560:35 sati naleta, izbačeno je ukupno 20.518 tona vode, prevezeno 19 tona tereta te utrošeno 10.622 litara pjenila.

Takođeru su i 30 puta bili u 30 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno je u 2024. godini zaprimljeno 149 zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za angažmanom zračnih snaga Hrvatske vojske, pri čemu su na navedenim zadaćama izvršena 4455 leta, ostvareno je 586:25 sati naleta, izbačeno je ukupno 21.946 tona vode, prevezeno 19 tona tereta te je utrošeno 10.622 litara pjenila. Također, Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućen je od 16. do 21. srpnja 2024. godine u Republiku Sjevernu Makedoniju radi pružanja humanitarne pomoći u gašenju požara temeljem Naredbe potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Ivana Anušića. Tijekom aktivnosti gašenja požara u Republici Sjevernoj Makedoniji Canadair Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ostvario je ukupno 27 sati naleta i izbacio 615 tona vode", navode iz ministarstva.

Video pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pilot je iz kabine uzvratio pozdrav i nastavio gasiti. U manje od 24 sata, video je na YouTubeu pogledan više od 33 tisuće puta. U komentarima se nižu oduševljenja.

"Ovaj šta je letija na 811 je najžešći... svaka mu čast, gleda sam ga jučer uživo"; "Stari svaka čast za snimak tek sad vidim kakvi su to piloti i kako je to zahtjevno. Odličan video"; "Ako ne možemo bit poznati po zavidnoj ekonomiji, barem možemo bit po vatrogastvu i savladavanju požara u najgorim uvjetima. Nadam se da će piloti bili odlikovani od strane predsjednika. Prevedi na hrvatski", samo su neki od komentara.

POGLEDAJTE VIDEO Navodo je rampa poklopila mornare i usmrtila ih. Jedan mornar pao je u more i ozlijeđen je

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo