Nakon četiri godine / Magazin izdaje prvi album s Andreom Šušnjarom na čelu

Splitski festival idealan je poligon za razne glazbene promocije i popratne manifestacije. Na jednoj takvoj svjetlo dana ugledao je prvi album Magazina s Andreom Šušnjarom za mikrofonom. Iako godinama već skakuće po pozornici pjevajući Kemiju, Maslačke i Sijamske blizance tek sad su te uspješnice stavljene u glazbene korice.

7.7.2014.
18:20
VOYO logo

Mislili smo da se to nikada neće dogoditi, ali otkad je pjevačica Andrea Šušnjara dio glazbenog kolektiva Magazin, što broji duge četiri godine, grupa je konačno izdala album.

''Moj prvi, prvi album u životu koji sam priželjkivala još otkada sam bila mala curica je tu, znači, mojoj sreći nema kraja, nadam se samo da na drugi neću čekati ovako drugo'', kaže prva zvijezda grupe Magazin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A to se nadaju i fanovi koji su toliko puta postavili isto pitanje – zašto je album svjetlo dana ugledao tek sada.

''Jednostavno nije bilo smisla kad sam došla u grupu odmah izbaciti CD, a da nitko još ne zna te pjesme. Sada su moderna vremena, YouTube i facebook 'rasturaju' pa smo odlučili svaku pjesmu prvo promovirati na internetu i to se pokazalo odličnim potezom, a CD je neka popratna forma koju treba zadovoljiti, lijepo ga je imati u rukama, pa smo eto pričekali cijeli zbir pjesama.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatno doba diskografije je, kažu, prošlo. Spotovi se ne vrte po televizijama nego po Youtubeu. Dijamantne i platinaste ploče prije su značile milijunsku nakladu, danas tu plaketu možete dobiti za svega nekoliko tisuća prodanih albuma.

''Diskografi više ne rade na tim stvarima, nego jednostavno dobivaju gotove proizvode koje onda na jeftin način plasiraju i onda – što bude bit će, glavno da su se oni pokrili. Vani je drukčije, ulaže se u diskografiju, u izvođače, no kod nas to nažalost nije tako, ali ja se nadam da ćemo doći do toga'', komentira pjevač Ivo Amulić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čini se da glazbenici od nosača zvuka ipak ne žele odustati. Barem zbog rijetkih ljubitelja glazbe koji poput dnevne štampe i CD-e vole osjetiti pod prstima.

Nekako nam se čini da su ipak došla vremena kad albumi više nisu ono na čemu glazbenici zarađuju novac već samo dobra promocija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo