Mađarski vatrogasci: Čačić ne govori istinu o nesreći

11.2.2010.
21:36
VOYO logo

Naime, kako otkriva Večernji list, István Németh, dežurni vatrogasac iz Nagykanizse, čija je postrojba prva došla na mjesto događaja, rekao je kako je bilo mnogo dijelova automobila na autocesti i da su morali rezati lim na Škodi Fabiji kako bi iz vozila izvukli dvoje unesrećenih.

Prizor je, kaže, bio stravičan, dakle suprotno navodima Radimira Čačića da se krv nije vidjela. Podsjetimo, Čačić je gostujući u Nedjeljom u 2 izjavio kako je otišao u čestitare Ivi Josipoviću dva dana nakon prometne nesreće koju je skrivio 8. siječnja u Mađarskoj jer nije znao za smrt Györgya Liptáka (60), a i nesreća mu nije izgledala tako teška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Németh je, pak, izjavio da je krvi bilo, a to je potvrdio i Dávid Tamás, zamjenik vatrogasne postrojbe iz Marcalija, koja je također stigla na mjesto nesreće. Prema njegovim riječima, iz vozila je ispao muškarac, György Lipták, a ne žena kako je izjavio Čačić.

Uza sve dosadašnje informacije, i obojica vatrogasaca izjavila su da u Škodi Fabiji nisu bile četiri, kako govori Čačić, već tri osobe, piše Večernjak. Osim Györgya Liptáka, to su još bile njegova supruga Katalin, koja je zadobila lakše ozljede te njezina majka Erzsebet (82) koja je ozljedama podlegla u kaposvarskoj bolnici 22. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemu tome treba dodati da su vatrogasci već opovrgli Čačićevu tvrdnju o magli na autocesti, kao i da je Katalin Liptak izjavila je da je Čačić vozio mnogo brže od njezinih najviše 110 kilometara na sat. I preliminarna istraživanja mađarske policije upozoravaju na to da je vozio iznad ograničenja od 130 kilometara na sat.

Također, u MUP-u su demantirali drugu Čačićevu izjavu iz spomenute emisije, kad je šef HNS-a rekao da je, u vrijeme dok je on bio ministar, bilo normalno da policajci 'preparkiravaju' službene automobile dužnosnika. Čačić je, naime, objašnjavao kako je uhvaćen u prekršaju na Markovu trgu, kad je policajcu davao ključeve svoga automobila da ga ovaj sam premjesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002050262006 arti-201002070178006 arti-201001280129006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo