Mađari zbog kobne nesreće dižu optužnicu protiv Čačića

Mađarska policija zatražila je od nadležnog tužiteljstva da protiv čelnika HNS-a Radimira Čačića podigne optužnicu zbog prometne nesreće iz siječnja 2010. godine.

10.5.2011.
11:38
VOYO logo

Istragu nesreće u kojoj je sudjelovao šef HNS-a Radimir Čačić vodila je policijska uprava županije Somogy, Odjel za cestovni promet. Utvrdili su da postoji osnovana sumnja za Čačićevu kaznenu odgovornost, doznaje se iz mađarskih pravosudnih krugova. U spisu koji su proslijedili nadležnom tužiteljstvu na daljnje odlučivanje navode da je Čačić nesreću skrivio iz nehaja i pozivaju se Kazneni zakon Mađarske. Predviđena kazna po tom je propisu od jedne do pet godina zatvora.

Čačić je prometnu nesreću skrivio 8. siječnja 2010. godine kod mjesta Sávoly, na 118. kilometru autoceste prema Budimpešti. Bio je za upravljačem stranačkog Chryslera i na tom se mjestu sudario sa Škodom koju je vozila Katalin Lipták (58). Njezin dvije godine stariji suprug György Lipták umro je u bolnici u Kaposvaru dan kasnije. U istoj bolnici desetak dana poslije umrla je i druga stradala osoba iz škode, majka Kataline Liptak, Imréné Antal (81).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je doznao da je preminuo György Lipták, Radimir Čačić je posredstvom PR agencije poslao priopćenje u kojem se navodilo da je do nesreće došlo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na cesti, prouzročenih kišom i skliskim kolnikom. Šef HNS-a ustvrdio je i da je vozio sporijim trakom te da nije bio pod utjecajem alkohola. Međutim, najprije mađarski cestari, a kasnije i snimke očevida demantirali su njegove tvrdnje o lošim uvjetima. Utvrdili su da je tog dana samo padala kiša, piše Večernji list.

Vezani članak:

arti-201009070937006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo