jasno i glasno / Macan o prijavi Petrova protiv Todorića: 'To je jako neozbiljno, populizam u ovoj priči ne pomaže'

Image

'Bolje od bilo kakve kaznene prijave financije Agrokora će pregledati revizori koje su angažirale banke', kaže Macan

31.3.2017.
10:38
VOYO logo

"Osobno mi izgleda jako neozbiljno da istovremeno radite na rješavanju jako ozbiljnog problema za državu do kasno u noć i još imate vremena za jeftini populizam. Tipa sada svi tuku po njemu, pa i da ja iskoristim priliku", kaže za Vijesti.hr politički analitičar Krešimir Macan komentirajući tako kaznenu prijavu koju je protiv vlasnika Agrokora Ivice Todorića podigao predsjednik Sabora i prvi čovjek Mosta Božo Petrov.

Petrov je Todorića i Upravu Agrokora prijavio DORH-u zbog lažiranja financijskih izvještaja. Prijavu je sinoć komentirao i sam Petrov rekavši da je ona - usputna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIŠE:

Na pitanje novinara, koji su ga dočekali ispred Vlade nakon sastanka na kojem se finalizirao nacrt Zakona o sistemski važnim tvrtkama, zašto je podnio prijavu, Petrov je kazao da ono što je izašlo u medijima pobuđuje sumnje. "Ako je Todorić čist i sve je u redu neka institucije obave posao", rekao je Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kriza je prevelika i treba nadvladati osobne animozitete. Bolje od bilo kakve kaznene prijave financije Agrokora će pregledati revizori koje su angažirale banke. I u interesu je svih da se Agrokor restrukturira i nastavi poslovati uredno čim prije. Populizam tu ne pomaže", više nego jasno potez Bože Petrova komentira Krešimir Macan.

Inače, Zakon o sistemski važnim tvrtkama ići će danas, na sjednici Vlade koja se održava u 15 sati. Takav rasplet situacije sinoć je najavio upravo Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo