Hrvatska Anti bajka br. 1 / Ma kakva je to princeza na zrnu graška, a da ju ništa ne draška?!

Image
Foto: Facebook

Bajka je književna vrsta u kojoj se pronalaze razne nemoguće stvari. Najčešće se završava točkom, ali može i sa tri točke ako pisac želi da malo maštamo o tome

19.3.2015.
14:30
Facebook
VOYO logo

Daleko, daleko, iza devet sela i gora nije živio Thompson već jedna mala svjetlokosa djevojčica, 'ajmo je nazvati Danijela. Nije bila nešto osobito lijepa, onako tankih usnica i klempavih ušiju iza kakvih bi se sakrio i Obama. Roditelji joj nisu umrli već ju je se odrekli nakon rođenja jer su bili premladi i nisu tada imali novaca za uzdržavati je. Zato ju je u svoje okrilje uzela žena kojoj su rekli da neće moći zatrudnjeti. Kako Majka Priroda često zna iznenaditi kad najmanje očekuješ, ubrzo nakon što je posvojila Danijelu, žena je ostala trudna i devet mjeseci kasnije rodila je blizanke, dvije lijepe curice koje je nazvala Jelena i Severina. Nije imala muža, zatrudnila je sasvim slučajno, jer se nije štitila, misleći kako tako i tako ne može zatrudnjeti. Nije se htjela odreći Danijele zbog ovog razvoja događaja pa je odlučila da će svojim dvjema djevojčicama pružiti šansu za igranje s još jednom sestricom.

Bajke se rađaju iz stvarnosti, ali su kao ogledala, stoga se prikazuju iskrivljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je djevojčica rasla, umjesto da se iz ružnog pačeta pretvarala u prelijepog labuda, to se nije događalo. Uši su joj pretvorile u satelite, a sve tanjim joj usnama ne bi pomogla ni plastična operac... mislim... magična šminka Kylie Jenner. Maćehi to nije bilo ni bitno, voljela ju je svim srcem, kao i svoje dvije biološke kćeri, ali Danijela kao da je postajala sve samosvjesnija svog neuglednog izgleda. Ljubomora prema sestrama zbog njihove neopisive lakoće bivanja prekrasnima i kad se krmeljave dignu iz kreveta – jednostavno ju je izjedala. Kao da to nije bilo dovoljno, odlučila je zlouporabiti saznanje da je posvojena pa je tako tražila dodatnu pozornost i pažnju od svoje obitelji.

Za razliku od svojih skromnih sestara, postajala je sve lijenijom i bezobraznijom te ih maltretirala da joj pospreme sobu ili spreme gablec za školu. Kad bi se one pobunile, Danijela bi odmah nabacila svoju poznatu patničku grimasu 'vi mene ne volite jer nisam vaša' i dobila bi što bi tražila. Majka je bila najslabija na nju. Najskuplja šminka i odjeća, prvo je odlazila njoj, pa onda mlađim sestrama. Da se ne osjeća izdvojeno ili manje vrijedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://41.media.tumblr.com/8eb05f0536f4b0168dc19cac41237726/tumblr_n4bzqauU3b1r4fjlvo1_500.jpg

Dok su jednom Jelena i Severina mami pomagale napraviti varivo za ručak, odlučile su jedno od zrna graška kojeg su gulile, podmetnuti Danijeli u krevet.  Ona je tu noć hrkala kao da nema sutra, ništa joj nije smetalo. "Nije ona nikakva princeza na zrnu graška, ništa je ne draška, gotovanka jedna prvoligaška!", pomislile su sestre.

https://cdn.theglow.com.au/app/uploads/2015/01/stop-hitting-snooze-2.gif

I tako su rasle, školovale se, odrasle. Sestre su završile fakultete, zaposlile se u struci i preselile se. Danijela je jedva srednju školu privela kraju i našla posao u kladionici. Nije ona bila glupa već samo lijena. Dok je odrastala previše je vremena provodila uz zabavne programe na TV-u kojoj su joj davale lažnu predodžbu života. Na televiziji je najčešće u filmovima i sapunicama viđala starije bogate muškarce u kvazi ljubavnim simbiozama s mlađim ženama. "I ja ću jednom tako", pomislila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je jedan dan u njenu kladionicu uletio On. Osvojio je velike novce na kladionici i tvrdio kako mu je baš Danijela donijela sreću. Nakon par dana pred nju je stigao na bijelom konju... pardon, u bijelom Mercedesu. (Iako, upitno je bilo je li on sam konj u glavi, ali nije to sad bitno). Ona je cvala koliko ju je tetošio.

https://scontent.cdninstagram.com/hphotos-xaf1/t51.2885-15/e15/10914373_828592503872078_930613706_n.jpg

Napokon joj se vratio onaj osjećaj iz djetinjstva kada su svi radili za nju i umjesto nje. Njegovo bogatstvo ju je zasljepilo, a on je povjerovao u njenu priču o teškom životu i obitelji koja je nije voljela. Ta je ljubav gorjela istom brzinom kako se topio i njegov bankovni račun. Nakon što je u jednom trenutku upitao nju da mu posudi novce, tu je puknula  i ostavila ga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S vremenom je postala još ogorčenija jer su joj sestre našle ljubavi života, udale se i rodile, balansiraju karijere i obitelji, i nemaju veliku potrebu čuti se sa njom... što joj stvara još veću napetost i njih krivi za svoju nesreću.

https://www.cargoh.com/sites/default/files/Cinderella.jpg

(Foto: Dina Goldstein)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset godina kasnije, Danijela i dalje živi u Zemlji čudesa, ali to čudo nikako da joj se dogodi. Nije se puno promijenila. I dalje je tvrdoglava gotovanka koju svatko prokuži nakon vrlo kratkog vremena i prestane je željeti u svojoj blizini. Sada reže salame podriguše u samoposluzi i vječito je nezadovoljna jer misli da može više od toga. I može, ali ne na način na koji si ona zamišlja, da je iz te situacije izvuče neki naivni bogatun. Ne zna da je sama sebi svoj spasitelj, ne želi si to pojmiti. Svaki dan se pita zašto se baš njoj morao desiti ovakav život, za koji više ne zna je li izmišljeni ili stvaran. Koji je sve, samo ne bajka koju si je oduvijek priželjkivala.

Ako vam se svidio ovaj tekst, pročitajte i ostale, upravo OVDJE! Možete me pratiti i na mojoj službenoj Facebook stranici 'Priče izTine'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču