M. Primorac: Sanaderu sam kupio prvi blindirani BMW

Hercegovački poduzetnik Marijan Primorac navodno je priznao istražiteljima da je bivšem premijeru kupio prvi blindirani BMW vrijedan gotovo četiri milijuna kuna.

19.1.2011.
8:39
VOYO logo

Posljednjeg dana prošle godine poznati hercegovački poduzetnik Marijan Primorac proveo je "u društvu" istražitelja DORH-a i USKOK-a, kojima je, prema pisanju Jutarnjeg lista, priznao da je svojim novcem 2004. kupio prvi automobil marke BMW za tadašnjeg premijera Ivu Sanadera.

U to vrijeme premijer je imao na raspolaganju službeni automobil u vlasništvu MUP-a, ali iz nekog razloga Sanader se, tvrde svjedoci, nije želio u njemu voziti. Stoga je od Primorca zatražio da mu baš on kupi blindirani BMW.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj automobil bio je isti kao onaj koji mu je nakon četiri godine kupio Robert Ježić. Razlikovali su se samo u izvedbi donjeg dijela maske na kojoj se nalaze svjetla za maglu.

Jutarnji list piše kako se Primorac na pitanje zašto je pristao kupiti tako skupocjeno vozilo pred DORH-om branio riječima da je Sanader u državi bio bog i batina te da je postojalo puno načina kako mu se mogao osvetiti ako odbije njegov zahtjev.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Primorac je kasnije, na Sanaderovo traženje, bivšem premijeru dao nekoliko stotina tisuća kuna i više stotina tisuća eura, piše list. Zasad ne postoje dokazi da je Primorac od Sanadera na neki način "naplatio" BMW od gotovo četiri milijuna kuna te "poklon" od donesenih 2,6 milijuna kuna u gotovini.

Makarski tajkun u javnosti je postao poznat nakon što je njegov, tada maloljetni, sin BMW-om u prometnoj nesreći ubio dvije djevojke, Anu Andrijašević i Katu Erceg . Prema obrazloženju suda, oslobođen je jer je iz "društveno prihvatljive obitelji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

cate-201011220231004

Vezani članci:

arti-201101110009006 arti-201101080007006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo