među prvima u četiri godine /

M+ Grupa izdala nove redovite dionice, za proljeće planiraju i uvrštenje na Zagrebačku burzu

Image
Foto: Press

U M+ Grupi inicijalnu javnu ponudu prepoznaju kao opciju koju rastuće kompanije u Hrvatskoj trebaju razmotriti kao kvalitetan iskorak u razvoju

16.1.2019.
16:48
Press
VOYO logo

U siječnju 2019. godine M+ Grupa je izdala 357.805 novih redovnih dionica (oznaka dionice „MRUL-R-A“) ukupne vrijednosti od 93 milijuna HRK s ciljem daljnjih ulaganja u razvoj i širenje poslovanja. Nove redovite dionice M+ Grupe u cijelosti su otkupili institucionalni ulagači: investicijski fondovi, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi. Izdavanjem novih dionica su stekli 41,7% udjela u M+ Grupi.

Investitori su procijenili da M+ Grupa ima potencijal za rast pozicioniranjem prema unosnijim i sofisticiranijim uslugama te kvaliteti usluga koje pruža i širenjem poslovanja preuzimanjem novih globalnih klijenata te akvizicijom sličnih kompanija u regijama srednje i jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon uspješnog izdavanja novih redovitih dionica, M+ Grupa za proljeće 2019. godine planira uvrštenje dionica na Zagrebačku burzu, što je jedno od prvih uvrštenja novih dionica na Zagrebačku burzu u zadnje četiri godine i time svakako pokazatelj daljnjeg razvoja hrvatskog tržišta kapitala. U M+ Grupi inicijalnu javnu ponudu prepoznaju kao opciju koju rastuće kompanije u Hrvatskoj trebaju razmotriti kao kvalitetan iskorak u razvoju, a čime će istovremeno doprinijeti razvoju domaćeg tržišta kapitala.

M+ Grupa je osnovana u Hrvatskoj 2007. godine, sa sjedištem u Zagreb i s godišnjim prihodom od preko 230 milijuna kuna. Osnovne djelatnosti kojima se M+ Grupa bavi su Business Process Outsourcing (BPO) i Customer Relations Management (CRM), a njene usluge informacijskih tehnologija, te usluga upravljanja korisničkom komunikacijom i posredovanja pri zapošljavanju koriste vodeće telekomunikacijske i financijske kompanije u regiji jugoistočne Europe, te veliki broj klijenata iz zapadne Europe i Sjedinjenih američkih država. Osim u Hrvatskoj, M+ Grupa posluje i na tržištima Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Najbolji pokazatelj rasta Grupe je i to da je samo tijekom 2018. zaposlila preko 400 novih zaposlenika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

M+Grupu vodi mladi menadžerski tim s referencama iz vodećih međunarodnih kompanija. Predsjednik NO M+ Grupe je Luka Orešković (27), diplomant Sveučilišta Harvard i partner u investicijskoj tvrtki Spitzberg Partners iz New Yorka, a menadžment tim vode CEO Ivan Posavec (29), također diplomant Sveučilišta Harvard s iskustvom rada za Boston Consulting Group, CFO Darko Horvat (39) koji je prethodno radio kao senior manager za Deloitte USA i Hrvatska te se obrazovao na Harvard Business Schoolu, Marko Dagelić (41) COO koji je prethodno radio kao direktor korisničke podrške u Hrvatskom Telekomu, te Tomislav Glavaš (29), direktor financija i kontrolinga s prethodnim iskustvom rada u Hrvatskom Telekomu i Deloitte Hrvatska. U savjetodavnom odboru grupe M+ okupljeni su iskusni, globalno uspješni poduzetnici i lideri vodećih međunarodnih kompanija povezanih sa BPO/IT sektorom. 

„Drago nam je da su institucionalni ulagači prepoznali M+ Grupu kao kvalitetnu priliku za investiranje. Dobra je vijest da se ulaže u domaće privatne kompanije koje rastu, otvaraju nova radna mjesta u Hrvatskoj, izvoznici su te šire poslovanje izvan granica Hrvatske.“, rekao je Luka Orešković, predsjednik NO M+ Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo