Luksuzne vile na rasprodaji zbog krize

17.7.2010.
16:12
VOYO logo

Primjer iz Crikvenice upućuje da je nakon održavanja cijene kvadrata na kakvoj-takvoj razini, stigao je novi val u kojem su iznosi za kvadrate najatraktivnijih vila u zaleđu ove rivijere još jednom potonuli. Ovaj put na 1500 eura.

arti-201007100383006Vlasnik agencije za promet i prodaju nekretnina 'My Home', Crikveničanin Ivan Murn, rekao je za Novi list da je ovo još jedna prilagodba trenutačnoj situaciji na tržištu, a to znači potražnji. Ponuda je, očito, još uvijek znatno veća od potražnje i zanimanja potencijalnih kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U velikoj mjeri cijene su još jednom snižene da bismo postali konkurentni i interesantni sve profinjenijim ulagačima i kupcima. Mogu ustvrditi da na našem području nismo nikada nudili povoljnije uvjete za kupnju nekretnina. Primjerice, luksuzne vile na prekrasnim lokacijama i s uređenim okućnicama mogu se kupiti već po cijeni od 1500 eura naviše. Tako se rustikalnu vilu od 330 četvornih metara neto površine i s tisuću četvornih metara okućnice može kupiti za 490 tisuća eura uključujući i porez, agencijsku proviziju i odvjetničke usluge upisa i sređivanja dokumentacije. Ili, primjerice, modernu vilu s najluksuznijom opremom i bazenom, također na iznimno atraktivnoj lokaciji može se kupiti za 360 tisuća eura uključujući i iznos poreza'', rekao je.

Neke su inozemne agencije već prenijele vijest da je Hrvatska trenutačno najpovoljnija zemlja za ulaganje u nekretnine, te da su cijene kod nas – popularne. Hrvatska je svrstana među tri takve zemlje u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene stanova također su snižene i kod većine ponuđača kreću se već od 1600 eura za četvorni metar na vrlo pristojnim lokacijama. To znači da će oni koji se odluče za neku od ovih vila ili stanova zasigurno profitirati ako ostvare kupnju prije nego Hrvatska postane članica Europske unije, piše Novi list.

Prethodni članak:

arti-201007120124006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo